Anasayfa /  Güncel

Mescidi Aksa nerede? Mescidi Aksa önemi nedir? Mescidi Aksa son durum

Ramazan ayında, Kadir Gecesi öncesi İsrail polisi Mescid'i Aksa'ya ses bombalarıyla saldırdı. Bu saldırı sonrası 53 Filistinli yaralandı. Saldırı tepki çekerken vatandaşlar sıklıkla "Mescidi Aksa nerede? Mescidi Aksa önemi nedir?" sorusuna cevap aramaya başladı.

Abone ol
Abone ol 10 Mayıs 2021 13:37

İsrail polisi, Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya saldırdı. Ses bombaları osnrası 53 Filistinli yaralandı. Dünyadan tepki yağarken Mescid-i Aksa hakkında bilgi almak isteyenler ""Mescid-i Aksa nerede? Neler oluyor?" sorusunu yöneltiyor.  

MESCİD-İ AKSA'DA NELER OLUYOR? 
Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Harem-i Şerif savaş alanına dönüştü.

İsrail polisi, ses bombaları ve plastik mermiyle cemaate müdahale ederken, Filistinli gençler ise taşlar ve cam şişelerle karşılık verdi.

Filistin Kızılay’ından yapılan yazılı açıklamada, Harem-i Şerif’te yaşanan olaylarda 53 Filistinlinin İsrail polisinin müdahalesinde yaralandığı belirtildi. 

Mescid-i Aksa Kudüs kentinin Eski Şehir kısmında yer alır ve İslamiyet dinindeki en önemli üçünvü kutsal mekan sayılır. Mescid-i Aksa, Kubbet-üs-Sahra yanında bulunur. 17 kapı ve 4 minareden oluşur.
 
ÖNEMİ NEDİR? 
Mescid-i Aksa Müslümanlar'ın ilk Kıble yönüdür. Kur'an-ı Kerim'de Mescid-i Aksa hakkında şöyle bir kısım vardır: "Kulunu (Muhammed'i) bir gece Mescid-i Haram'dan (Mekke'den), kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya (Kudüs'e) götüren Allah'ın şânı ne yücedir. Doğrusu O, işitir ve görür."

Yorumlar