Anasayfa /  Güncel

Küçük kızları tacizden korurken yaşamını yitiren Haydar Can Kılıçdoğan soruşturmasında yeni gelişme!

Ankara'da 12 ve 13 yaşındaki iki kız çocuğunu tacizcilerden Kurtarmak isterken bıçaklanarak yaşamını yitiren Haydar Can Kılıçdoğan 'ın katilleri için 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

Abone ol
Abone ol 10 Ocak 2022 17:01

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde 31 Ekim 2021'de meydana gelen olayda D.G. ve A.T. adlı kız çocukları, parkta yanlarına gelen Mert T. ve Yunus S.'nin kendilerini rahatsız etmesi üzerine aynı parkta bulunan Haydar Can Kılıçdoğan'dan yardım istedi. Haydar Can, Mert T. ile Yunus H.'nin yanına giderek uyardı. Çıkan kavgada Haydar Can, 6 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı. Çağrılan ambulansla Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Haydar Can Kılıçdoğan, hayatını kaybetti.

Olayın ardından oto tamircide çalışan Mert T. ile Yunus S., yakalanıp çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Haydar Can'ın cenazesi ise Ankara'da toprağa verildi.

 

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak, Mert T. ve Yunus S. hakkında 'kasten öldürme' suçundan iddianame düzenlendi. İddianamede, sanıklardan Mert T.'nin olay günü üzerinde bulunan kazaktaki kan lekesinin Adli Tıp'tan alınan raporda Haydar Can'a ait olduğunun belirlendiği belirtildi.

Yapılan otopside Haydar Can'ın vücudunda 6 bıçak darbesi tespit edildiği, ölüm nedeninin iç ve beyin zarı kanaması sonucu gerçekleştiği kaydedildi. Mert T. ile Yunus H.'nin sarkıntılıkta bulunarak rahatsız ettikleri D.G. ile A.T.'nin Haydar Can'ın yanına gidip yardım istedikleri, kavganın bu yüzden çıktığı belirtildi.

 

Yorumlar