Anasayfa /  Dünya

İngiltere'den Johnson and Johnson koronavirüs aşısına onay

İngiltere Sağlık Bakanlığı, yaptığı açıklamada, İngiltere'nin ilaç düzenleme kurumunun tek doz olarak uygulanan Johnson and Johnson'un yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının kullanımını onayladığı belirtildi.

Abone ol
Abone ol 28 Mayıs 2021 18:40

İngiltere Sağlık Bakanlığı, İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurulunun (MHRA) tek doz olarak uygulanan Johnson and Johnson'un yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının kullanımını onayladığını belirtti.

Sağlık Bakanı Matt Hancock tarafından yapılan açıklamada, "Bu aşı, Birleşik Krallık'ın son derece başarılı aşılama programına bir başka destek" ifadelerini kullanırken, "Şu anda insanları bu korkunç virüsten korumaya yardımcı olmak için onaylanmış dört güvenli ve etkili aşıya sahibiz" dedi.

Bugüne kadar uygulanan aşıların 13 binden fazla kişinin hayatını kurtardığını belirten Hancock, "Johnson and Johnson aşısı, bu yıl içerisinde yapmayı planladığımız takviye aşı programında etkili bir rol oynayacak" ifadelerini kullandı.

Etkinlik oranı yüzde 66

ABD merkezli Sağlık Hizmetleri Kuruluşu Johnson and Johnson tarafından geliştirilen ve tek doz olarak uygulanan aşının orta ve ağır şiddetteki Kovid-19 vakalarının önlenmesinde yüzde 66 oranında koruma sağladığı açıklanmıştı.

Şirkete göre; tek dozluk aşının ağır enfeksiyonları yüzde 85, hastaneye yatış ve hastalıktan ölümleri de yüzde 100 oranında engellediği bildirildi.

Yorumlar