Anasayfa /  Spor

IFAB VAR kararını açıkladı

FIFA, IFAB'a yaptığı öneride oyuncu değişikliği hakkının 3'ten 5'e çıkarılmasını istemişti. IFAB, nihai kararını açıkladı ve son kararı federasyonlara bırakmak kadyıyla oyuncu değişikliği hakkının 5'e çıkarılmasını onayladı. IFAB ayrıca VAR uygulamasının durdurulmasına da izin verdi.

Abone ol
Abone ol 08 Mayıs 2020 19:35

IFAB, corona virüs nedeniyle FIFA tarafından yapılan öneriyi onayladı. Buna göre takımlar geçici olarak 5 oyuncu değişikliği hakkına sahip olabilecek.

Kulüpler, eğer federasyonlar onaylar 31 Aralık 2020'ye kadar 5 oyuncu değişikliği hakkına sahip olacak. IFAB, son kararı federasyonlara bıraktı.

1 Haziran'da başlayacak
Corona virüs salgını nedeniyle futbolda bu sezon bazı ligler iptal veya tescil edilirken, birçok lig ise askıya alındı. 31 Aralık'a kadar oynanacak olan 2019-2020 sezonunun kalan maçları ve 2020-2021 sezonunun ilk hafta maçlarında takımlara 5'er oyuncu değişikliği hakkı tanınacak.

FIFA'nın önerisiyle gündeme gelen ve IFAB'ın onayıyla 1 Haziran'da yürürlüğe girecek olan bu karar için belli şartlar da açıklandı.

Bu kararın takımların uzun süredir toplu idman yapamaması, corona virüs nedeniyle oyuncularının eksik olması ihtimali veya yaz aylarında havaların sıcak olması nedeniyle alındığı belirtilirken, takımların maç içerisinde en fazla 3 duraklama anında ve devre arasında değişiklik haklarını kullanabileceği de dile getirildi.

Etiketler ifab fıfa kural
Yorumlar