Anasayfa /  Teknoloji

Google Arama Sonuçlarına Yorum Yapılabilecek

Google dünyayı şaşırtmaya devam ediyor. Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google her gün yeni yeniliklere adım atıyor. Yapılan çalışma sayesinde yakın zamanda Google arama sonuçlarına yorum yapılabilecek. Şu ana kadar hiçbir arama motorunda bu tarz bir özelik olmadığı için bu özelliğin nasıl kullanılacağı ve arama motoru sonuç sayfalarında (SERPs) bu özelliğin nasıl yer alacağı büyük merak konusu.

Abone ol
Abone ol 20 Kasım 2018 18:51

Google Arama Sonuçlarına Yorum Yapılabilecek

Türkiye’de %80’in üzerinde bir kullanım oranına sahip olan ve Dünyada da en çok kullanılan arama motoru olan Google her geçen gün kendini yenilemeye ve geliştirmeye devam ediyor.

Google, kullanıcıların arama sonuçlarına yorum yapabileceği yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar Googla arama sonuçlarına yorum yapabilecek, daha önce diğer kişiler tarafından yapılmış yorumları okuyabilecek ve silmek veya değiştirmek istediği kendi yorumlarını düzenleyebilecek.

Peki bizim bundan nasıl haberimiz oldu? Tabi ki Google’ın yayınlamış olduğu “Google’da aradıklarınızı bulabilirsiniz.” başlıklı yeni Google Yardım Blog yazısından. Sizde kaynakta belirttiğimiz adresi ziyaret ederek orijinal içeriğe rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Henüz şirket tarafından bu konu ile alakalı resmi bir açıklama yapılmazken Google destek blogu içerisinde bu konu ile alakalı bir içeriğin oluşturulmuş olması bu özelliğin yakın zamanda kullanıma alınacağı izlenimi oluşturuyor. Peki arama sonuçlarına yorum bırakma özelliği aktif olunca nasıl kullanılacak?

Google Arama Sonuçlarına Yorum Yapmak




Google.com.tr adresini ziyaret edin ya da Google mobil uygulamasını açın.


Herhangi bir arama yapın. Örneğin “LiteSpeed Cache Kurulumu ve Ayarları“


“Genel Bakış” kutusunda yer alan dikey üç noktaya tıklayın.


Yorumlar ve ardından Görüntüleyenler’e tıklayın


“Herkese açık bir yorum ekle”ye tıklayın


Yorumunuzu girin




Burada dikkat etmeniz gereken nokta Google hesabınıza giriş yapmış olmanız. Google hesabınıza giriş yapmadan yorum gerçekleştiremezsiniz. Yani arama sonuçlarına anonim olarak yorum yapılamayacak. Bu da bir nebze olsun spam veya kötüleyici yorumları engelleyecektir.

Kaynak: Google Destek


Etiketler Google Arama S
Yorumlar