Anasayfa /  Spor

Fenerbahçe - Galatasaray maç sonucu: 2-0 özet

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe, evinde Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti.

Abone ol
Abone ol 10 Nisan 2022 19:22

Fenerbahçe ile Galatasaray Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 32'nci haftasında Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Atilla Karaoğlan'ın orta hakem olarak düdük çaldığı maç Fenerbahçe'nin 2-0 galibiyetiyle son buldu.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren goller 26'ncı dakikada Miha Zajc ve 68'inci dakika Serdar Dursun'dan geldi.

Bu skorla puanını 59'a yükselten Fenerbahçe Süper Lig'te 2'nci sıraya yükseldi. Fenerbahçe'nin lider trabzonspor ile arasında ise 13 puan fark var. Süper Lig'te 41 puanlı 5 takımdan biri olan Galatasaray ise 13'üncü sırada. 

 

Mücadelenin 62. dakikasında Kerem Aktürkoğlu'na faul yapan İrfan Can Kahveci, hakem Atilla Karaoğlan tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Kart sınırında bulunan yıldız futbolcu, gelecek hafta oynanacak Göztepe maçında cezalı duruma düştü.

Sezonun ilk yarısında oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 10 kişi kalmasına rağmen 2-1 kazanmayı bilmişti.

 Galatasaray, Fenerbahçe ile Kadıköy’de oynadığı son 4 karşılaşmada mağlup olmamış, son 2 maçtan da 3 puanla ayrılmıştı. Galatasaray son olarak 20 Kasım 2016 tarihinde Ülker Stadyumu’nda oynanan derbide Kanarya’ya 2-0’lık skorla yenilmişti. Bu müsabakanın ardından oynanan 4 maçta Galatasaray 2 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Sarı-kırmızılılar, son iki karşılaşmada da 3 puanla sahadan ayrıldı.

Fenerbahçe'de 3 eksik, tek değişiklikle 

Fenerbahçe, Galatasaray karşısına 3 oyuncusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertlilerde kadro dışı bırakılan Mesut Özil ve Ozan Tufan’ın yanı sıra Tisserand, kadroda yer almadı. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ligin 31’inci haftasında oynadıkları Kayserispor maçının 11’ine göre tek değişikliğe gitti. Kartal, Novak’ın yerine Ferdi Kadıoğlu’na forma verdi. Tecrübeli teknik adam, Galatasaray maçına şu 11’le çıktı: “Altay, Osayi, Kim, Serdar Aziz, Ferdi, Crespo, Zajc, Mert Hakan, İrfan Can, Rossi, Serdar Dursun.” Öte yandan sarı-lacivertli ekipte bu sezon gösterdiği performansla beğenileri toplayan Ferdi Kadıoğlu, sakatlığı sebebiyle formasından uzak kalmıştı. Son olarak Giresunspor maçında 11’de yer alan genç futbolcu, Kayserispor mücadelesine ise sonradan dahil olmuştu. Ferdi Kadıoğlu, 6 maç sonra 11’de görev aldı. 

Galatasaray'da tek değişiklik var

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Süper Lig’in 31’inci haftasında 2-0 kazanılan Fatih Karagümrük maçının 11’inde tek değişikliğe gitti. İspanyol teknik adam, sağ bekte Ömer Bayram’ın yerine Omar Elabdellaoui’yi sahaya sürdü. Geçtiğimiz hafta oynanan Fatih Karagümrük maçında sakatlanan Kerem Aktürkoğlu, Fenerbahçe derbisinde 11’de başladı. Genç kanat oyuncusunun derbide oynayıp, oynamayacağı hafta boyunca konuşulmuştu. 

Yorumlar