Anasayfa /  Ekonomi

Evde bakım maaşı kaç TL? Kimler evde bakıcı maaşı alabilir?

Evde bakıcı maaşı, Devlet tarafından hasta, engelli ve bakıma muhtaç olan vatandaşların bakımını üstlenen kişilere verilen belli miktardaki maaşa denir. Peki evde bakım maaşı kaç TL? Kimler evde bakıcı maaşı alabilir?

Abone ol
Abone ol 17 Mayıs 2021 16:09

Evde bakıcı maaşını alabilmek için evde başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyen ve tek başına ihtiyaçlarını gideremeyen hastası olan veya ağır engelli raporu olan herkes, bu parayı alabilmek için devlete başvuruda bulunabilir. bakım maaşı kaç TL? Kimler evde bakıcı maaşı alabilir?

Evde bakım maaşından yararlanabilmek için, herhangi bir Devlet hastanesinden engelli sağlık kurulu raporunda yüzde 50 ve üzerinde ağır engelli raporunda evet ibaresinin olması yeterli oluyor. 

Evde Bakıcı Maaşına İçin Nereye Başvurmak Gerekir?

Evde bakım maaşına yani evde bakım destek yardımına başvurmak için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvuru yapılması gerekir.

Evde Bakım Maaşı Başvurusu İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

  1. Devlet Hastanelerinden alınmış olan ağır özürlü olunduğunu gösterir sağlık kurulu raporu veya fotokopisi gerekir.

  2. Engelli şahıs veya bakıcı adına Nüfus müdürlüğünden alınacak adrese dayalı nüfus örneği ve yerleşim yeri belgesi gerekir.

  3. Engelliye ait 2 fotoğraf gerekir.

  4. Engelli kişiye ait kiralık mülk varsa kira kontratı veya mülkler boş ise muhtardan alınacak mülklerin boş olduğuna dair yazı gerekir.

Evde Bakım Maaşı Başvurusu Kaç Gün İçerisinde Sonuçlanır?

Evde bakım maaşı için belgelerin eksiksiz teslim edilmesi sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki heyet tarafından engellinin evine gerçekleştirilen inceleme sorasında il müdürlük tarafından onay verilmesiyle başvuru sonuçlanır. Talep olumsuz değerlendirilirse, engelliye veya yasal temsilcisine olumsuz sonuç 30 gün içinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yazılı olarak bildirilir.

SON HABER  Emekliye çifte maaş! 13 milyona yakın emekliye müjdeli haber. Emekli vatandaş çifte maaş ve çifte tazminat alabiliyor. İşte detaylar...

Evde bakım yardımı her ay yatırılırken, genel olarak ayın 15 ile 31’i arasında hesaplara yatmaktadır. 

Evde Bakım Aylığı Nereden Öğrenilir?

Devletin ödediği sosyal yardım ödeneklerinden bir olan evde bakım maaşı alıp almadığınızı öğrenmek için e-Devlet üzerinden kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak öğrenilebilir.

 

Evde Bakım Maaşı Ne Kadardır?

Evde bakım maaşı, Ocak ayından itibaren evde bakım parası enflasyon oranında zamlandı ve 1.657 TL oldu. Memur maaş katsayısına endeksli olan evde bakım aylığı ocak ayından itibaren bu tutardan ödeniyor. 

Yorumlar