Anasayfa /  Eğitim

Engelli öğretmenlere ek atama yapılacak mı?

Kontenjan mağduru atanamayan engelli öğretmenler ek atama istiyor. Peki Ataması gerçekleşmeyen engelli öğretmenlere ek atama yapılacak mı? Konuyla ilgili Engelli Öğretmenler Platformu bir bildiri yayımladı.

Abone ol
Abone ol 25 Nisan 2017 17:15

2016 yılı son çeyreğinde engelli öğretmenlerin ısrarlı isteği üzerine Sayın vekillerimiz Bennur Karaburun, Öznur Çalık, Mustafa Ilıcalı ve daha birçok vekilin girişimleriyle Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda MEB'den boşalan FETÖ'cü öğretmenlerin yerlerine 1500 engelli öğretmenin de ataması kararı verilmiştir. 

Tüm engelli öğretmen sayısı da 1500 ile örtüşmekte olup bu sayı tüm engelli öğretmenlerin atanmasına yeterli bir sayıdır. Nihayetinde Sayın Başbakanımız Ak Parti grup toplantısında da ''tüm engelli öğretmenler atanacak hiç biri açıkta kalmayacak'' sözlerini defalarca dile getirdiği gibi son olaak Muğla'da sivil toplum örgütleri buluşmasında da ''halihazırda 1500 engelli öğretmen kontenjanını dolduracak öğretmen bulamıyoruz'' sözleri de bu sayının tüm öğretmenlerin atanmasına yeterli bir sayı olduğunu bir kez daha kanıtlamaktadır.

Devlet Personel Başkanlığı Başkan Vekili Enes Polat'ın 14 Nisan TRT Haber kanalındaki açıklamasında 1319 engelli öğretmenin atandığı, 200'e yakın boş kontenjanın kaldığını beyan etmektedir. Kontenjan listesi yayınlandığı tarihten bu yana gerek basın açıklamaları gerekse hem siyasi hem de bürokrasi kanadın her tarafına defalarca ziyaretler düzenlemiş olmamıza rağmen ve bu durum her kesime her ne kadar anlatılmasa da ısrarlı bir şekilde bu mağduriyetimiz göz ardı edilmektedir.

MEB kişi bölümlere yeterli kontenjan ayırmayıp yaklaşık 150 kadar öğretmenin açıkta kalmasına sebep olmuştur. Gerek Maliye Bakanlığı'nda ayrılmış ödeneğimiz gerekse de geride 200 boş kontenjanımız olmasına rağmen hala geride kalan 150 öğretmeni duymamakta ve ek atama hakkı tanımamakta ısrarcı olmaktadır.

Bu mağduriyetimizi Sayın Başbakanımızdan ve Sayın Cumhurbaşkanı Başdanışmanımıza dahi dile getirmiş bulunmaktayız ve tüm yoğunluklarına rağmen Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız kanadından MEB'e ek atama taleplerimiz iletilmiş olmasına rağmen MEB bürokrasisinin alt tabakası engelli öğretmene karşı bir tavır takınıp ek atama hakkı tanınıp Sayın Başbakanımızın sözünü yerine getirmeyip kalan engelli öğretmenlerin alınmasına dair herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştır.

Bu suskunluk devam ederse MEB bu mağduriyeti sürdürmeye devam ederse 26 Nisan Çarşamba günü itibariyle Engelli Öğretmen adayları olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bir-Sen önünde süresiz eylem ve açlık grevi kararı aldığımızı bildiririz. Umulur kı hayatta yüzleri gülmemiş, engelleriyle yaşamaya ve ayakta kalmaya çalışan biz engelli öğretmen adaylarının mağdur edilmesine son verilip ek atama yönünde resmi bir açıklama yapılması.

Aksi halde bu açlık ve oturma eyleminde sağlığımızda oluşacak tüm hayati sorun ve sıkıntıların sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı ve yetkili mercilerdir. Kamuoyuna saygıyla bildirilir.

Engelli Öğretmenler Platformu


Yorumlar