Anasayfa /  Güncel

E-Devlet'ten hemen kontrol edin! Vatandaşlara 2.354 TL dağıtılıyor!

Devlet her ay yaşlı ve bakıma muhtaç ya da özel çocuklar için her ayın 15'inde başlayarak ay sonuna kadar sosyal destek yardımında bulunuyor. Peki bu yardıma nasıl başvurulur. İşte detaylar!

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 13 Haziran 2022 14:23

Devlet evinde yaşlı, engelli veya yardıma muhtaç olan vatandaşlara ya da yakınına bakan vatandaşa ödeme yapıyor. Her ay veren bu paralar için de başvurular e devlet üzerinden 24 saat alınabiliyor. Söz konusu destek ödemeleri her ayın 15 ‘inde hesaplara yatmaya başlıyor. Bu ödemeler sırasıyla ay sonuna kadar da sürüyor.

Başvuru ve sorgulama ekranı e devlet üzerinden 

Her ay yaşlı ve evde bakım aylığının hesaplara yattığı sosyal destek için başvuru ve sorgulama ekranı sadece e devlet üzerinden yapılabilmekte.

Peki evde yaşlı bakım ya da yardıma muhtaç aylığı sorgulama nasıl yapılır?

TC kimlik numaranız ile e devlet şifrenizle e devlete giriş yapıktan sonra arama çubuğuna Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama yazmanız gerekecek. Daha sonra gerekli başlığı tıklayarak sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Söz konusu destek ödemeleri ise her ayın 15’inde yapılıyor. Peki engelli ve bakıma muhtaç yardım aylığı ne kadar?

Devlet tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu destek zamlandı ve 2 bin 350 liraya kadar yükseldi.

Yorumlar