Anasayfa /  Foto Galeri

Dikkat! Erkeklerin birçoğu cinsel ilişkide bu hatayı yapıyor!

Çoğu erkek cinselliği, ergenlik döneminde yaşıtlarıyla konuşarak öğrenir. Ancak bu öğrendiği bilgiler, kendisi kadar cinsellik deneyimi olan akranlarındandır.Psikiyatrist/Psikoterapist Dr.Öğr. Üyesi Rıdvan Üney, erkeklerin eşleri ile iyi bir cinsellik yaşamak için uzak durması gereken hataları tek tek açıkladı

Dikkat! Erkeklerin birçoğu cinsel ilişkide bu hatayı yapıyor! - Sayfa 1

1-Cinsellik konusunda konuşmamak 

Birçok erkek cinselliğin doğal olarak olduğunu düşünür. Bu konuda konuşmaktan kaçınır. Oysaki cinsellikte karşı tarafın istekleri ve arzuları olabilir. Biliyoruz ki uzun süredir evli olan çiftler bile karşı tarafın zevk aldığı yerleri bilmezler.

Dikkat! Erkeklerin birçoğu cinsel ilişkide bu hatayı yapıyor! - Sayfa 2

Sevişmeler dışında da cinsellik konuşulmalı. Kadının cinsellikte beklentilerini ve isteklerini sormak gerekir. Bu sayede daha çok zevk veren, doyumlu cinsellik yaşanabilir.

Dikkat! Erkeklerin birçoğu cinsel ilişkide bu hatayı yapıyor! - Sayfa 3

2-Kadının her durumda cinselliğe hazır olduğunu düşünmek 

Cinsellik diğer birçok isteğimiz gibi zaman zaman olmayabilir. Eşle ilgili sorunlar olduğunda, yorgunluk durumlarında, moral bozukluğunda, depresyon gibi durumlarda cinsel istek azalabilir.

Dikkat! Erkeklerin birçoğu cinsel ilişkide bu hatayı yapıyor! - Sayfa 4

Eşinizin cinsel isteği olmadığında ısrar etmeden önce bu durumu mutlaka onunla konuşun. Sorunların çözümü sizleri birbirinize karşı yaklaştıracaktır. Birbirini önemseyen çiftlerin cinsel yaşantıları daha mutlu olur.