Anasayfa /  Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı ve yeni anayasa açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da kıldığı Cuma namazı sonrasınca gazetecilerin karşısına geçerek gündeme dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

Abone ol
Abone ol 07 Mayıs 2021 14:15

İstanbul'da kıldığı cuma namazı sonrasında gazetecilerin karşısına geçen AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair açıklamalar yaptı.

Aşı patenti tartışmalarına yönelik açıklama yapan Erdoğan, ilimde kıskançlığın olmaması gerektiğini belirterek, ''Biz ürettiğimiz aşıyı herkesle paylaşacağız'' dedi. Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin de konuşan Erdoğan, ''Çalışmamız bitmek üzere, muhalefete de sunacağız'' ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

MISIR İLE İLİŞKİLER

Mısır halkıyla tarihten gelen bu birliği yeniden kazanmak, yeniden devam ettirmenin gayreti içindeyiz. Diyalog sürecini genişleterek sürdüreceğiz. Mısır halkına yönelik tavrımız çok olumludur. Mısır halkıyla Türk milletinin tarihe dayalı olan bir birlikteliği vardır.

AZINLIKLARLA İFTAR

Ülkemizdeki tüm azınlık grupları ve dini cemaatlerin liderleriyle biraraya gelerek yaptığımız iftarda Türkiye'de herhangi bir sıkıntıları var mı yok mu bunları kendilerinden duymuş oldum.

YERLİ AŞI

İlim tüm insanlığın ortak malıdır. İlimde kıskançlık olmaz. Hele hele insanlığın sağlığı ile bir konu da 'biz ürettik vermeyiz' anlayışı oldukça yanlıştır. Biz ürettiğimiz aşıyı herkesle paylaşacağız. Biz bunları da sadece ülkemizde kullanmak değil, tüm dünyada nereden bir talep varsa hepsiyle de paylaşmaya hazır olduğumuzu söylemiş olduk.

YENİ ANAYASA

Milletin genelinin kabul edebileceği bir yeni anayasayı inşallah çıkartalım istiyoruz.Bizde yeni anayasa hazırlığımızı tamamlamak üzereyiz. Önce Cumhur İttifakı ortağımız MHP'ye, sonra muhalefet son olarak da STK'lara sunacağız.

Yorumlar