Anasayfa /  Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Partili Türkkan'ın şehit yakınına küfretmesine ilk yorum

İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına küfretmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk yorum geldi. İYİ Parti lideri Meral Akşener'e de seslenen Erdoğan, "Bir şehit ailesine bu şekilde küfretmesi, yenilir yutulur bir şey değildir. Partisinin başındaki hanımefendinin yapması gereken, milletvekilliğine son vermektir. Yapamıyorsa bu demektir ki ona iştirak ediyor." dedi.

Abone ol
Abone ol 07 Kasım 2021 20:56

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl'de esnaf ziyaretinde bulunduğu sırada şehit yakını olduğunu ifade eden Tahir Kümran isimli vatandaş ratafından protesto edilmişti. Bunun üzerine İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, boynuna sarılarak bir süre dinlediği Kümran'ın kulağına eğilerek sinkaflı sözler sarf etti. Ettiği küfrü önce inkar eden ancak daha sonra yayınladığı video ile kabul ederek herkesten özür dileyen Lütfü Türkkan, partisi tarafından görevden alındı.

 "YENİLİR YUTULUR BİR ŞEY DEĞİL"
Lütfü Türkkan'ın ettiği küfürle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ilk yorum geldi. Erdoğan, Türkkan hakkında "Bir şehit ailesine bu şekilde küfretmesi, yenilir yutulur bir şey değildir" dedi.

"AKŞENER'İN YAPMASI GEREKEN TÜRKKAN'IN MİLLETVEKİLLİĞİNE SON VERMEK"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de çağrıda bulunan Erdoğan, "Partisinin başındaki hanımefendinin yapması gereken, milletvekilliğine son vermektir. Yapamıyorsa bu demektir ki ona iştirak ediyor" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar