Anasayfa /  Yaşam

Çilekten böcek çıkan video gerçek mi sahte mi? Açıklama geldi !

Tuzlu suya atılan çilekten böcek çıktığını iddia eden video sosyal medyada hızla yayıldı. Video şaşkınlığa neden olurken, paylaşımı ilk yayımlayan kişiden bu konuda açıklama geldi. Çilek videosu sahtemi gerçek mi işte açıklama!

Abone ol
Abone ol 29 Mayıs 2020 15:05

Sosyal paylaşım platformu TikTok üzerinden hızlıca yayılan bir paylaşımda; çileğin içerisinden böcekler çıktığını göstermek için yayımlanan video dünya genelinde hızla yayılması videoyu yayımlayan kişiyi de şaşkınlığa uğrattı. Çilek deneyinin gerçek yüzü ortaya çıktı. Gerçek mi sahte mi açıklandı. 

Geçtiğimiz günlerde TikTok üzerinden yayınlanan bir videoda tuzlu suyun içerisinde çilekleri atıp bir süre bekledikten sonra böcekler çıktığını gösteren bir video paylaşıldı bu videonun izleyenleri biraz şok etkisi oluşturdu. Bir çok kişi elindeki bulunan çelikleri tuzlu suya bekleterek içinden böcek çıkıp çıkmayacağını denemeye başladı.

Aslında olay gerçek olmadığını çilek deneyi yaparak tuzlu suda bekletip içinden böcek çıkmayanlar ispatladı. Birçok kişide “artık çilekten nefret eder duruma geldim” paylaşımlarını yaptı. Video ilk olarak kurgulayan ve paylaşan sosyal medya kullanıcısı bir açıklama yaptı. ABD'de yaşayan strawberrybugs isimli kullanıcı bu videonun kısa sürede bir yankı uyandıracağına tahmin etmediğini. Kendi de şaşırdığını açıkladı. Videoyu kurgu olduğunu meyvelerden küçük böceklerin çıkmasının olan olduğunu söyledi. “Videonun gerçeği yansıtmadığını kurgu olduğunu video izlendiğinde bunun anlaşılabileceğini” ifade etti.

#strawberrybugs Paylaştığı video tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de gündem oldu. Tiktok kullanıcısının bizzat Kendisinin yaptığı açıklamada “bahçesinden çıkardığı böcekleri kaseye ekleyerek içerisinden çıkıyormuş gibi gösterdini videonun paylaşımı sahibi de sahte olduğunun çok belli olduğunu” söyledi. Bu kadar izleneceğini kendisinde tahmin etmediğini aktardı. Karantina dönemde çok sıkıldığını böyle bir şey aklına geldiğini komik olabileceği için paylaştığını kendisinin sadece 2000 takipçi olduğunu. Böylece paylaşım rekorları kıracağının aklından geçmediğini ve videonun sahte olduğunun çok belli olduğunu aktardı. Hiç bir böceği de suda boğmadığını, sonra böcekleri serbest bıraktığını aktardı.

 

Yorumlar