Anasayfa /  Güncel /  Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ev hanımlarıyla bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni zamları değerlendirmek için ev hanımlarıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu görüşmede kadınlara, "Buradan ilan ediyorum. Birinci önceliğim hane ekonomisini yani iç ekonomiyi korumak olacaktır. Kadınların sorunlarını politik çabamızın en önünde tutacağım. " dedi.

Abone ol
Abone ol 02 Ocak 2022 18:36

Kılıçdaroğlu, "Ailenin sofrası toplumun yapı taşıdır. O sofrayı ne pahasına olursa olsun korumak zorundayız. Erdoğan Türkiyesi'nde özellikle tek çalışanlı haneler yıkımın eşiğindedir. Buradan ilan ediyorum. Birinci önceliğim hane ekonomisini yani iç ekonomiyi korumak olacaktır. Kadınların sorunlarını politik çabamızın en önünde tutacağım." ifadelerini kullandı. Ardından sözü ev hanımlarına bıraktı.

Teker teker kürsüye çıkan ev hanımları geçinemediklerini ve iktidardan destek beklediklerini söyledi. 

Daha sonra tekrardan söz alan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Erdoğan'ın ev hanımlarını ve tek gelirli haneleri hafife aldığı çok açıktır. Bugün ev hanımı

görmezden gelinse de pek çok iş yapıyor. Ekonomi bozulduktan sonra hanenin planlamasını ev hanımı yapar oldu. Yemek pirişilecek, temizlik yapılacak, çocuklara bakılacak... Tek gelirli haneler çok ama çok zordalar. Hayat pahalılığı bu aileleri ezip geçiyor. Bu ailelerin küçük çocukları bile politize oldular. Siz de görüyorsunuz videoları. 9-10-11 yaşındaki çocuklar ailelerinin katlandığı zorlukların son derece farkında. Çizgi film konuşması gereken çocuklar Erdoğan'ın aymazlığını konuşuyorlar. 

Enflasyon korkunç durumda. Yarın açıklanacak ve göreceksiniz en makyajlı hali bile korkunç olacak. 

 

Yorumlar