Anasayfa /  Foto Galeri

Binlerce kişi bekliyordu! Nakdi ücret desteğiyle ilgili resmi açıklama!

Muhtaç asker aileleri ve çocuklarına, eşi vefat eden kadınlara, kronik rahatsızlığı olanlara, öksüz ve yetimlere yönelik sosyal yardım ödemeleri bugün başladı. 5 programla 157 bin ihtiyaç sahibine 90.1 milyon lira verilecek...

Binlerce kişi bekliyordu! Nakdi ücret desteğiyle ilgili resmi açıklama! - Sayfa 1

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelenin ekonomik tedbirleri kapsamında bir çok uygulamayı hayata geçiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, salgın sürecinden maddi olarak olumsuz etkilenen vatandaşlar için Nakdi Ücret Desteğine devam ediyor. Ağustos ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağı bir süredir merak konusuydu.

Binlerce kişi bekliyordu! Nakdi ücret desteğiyle ilgili resmi açıklama! - Sayfa 2

Bakan Selçuk, Ağustos ayına ilişkin muhtaç asker aileleri ve çocuklarına, eşi vefat eden kadınlara, kronik rahatsızlığı olanlara ve öksüz/yetimlere yönelik yapılan sosyal yardım ödemelerinin 24 Ağustos itibariyle başlayacağını bildirdi.

Binlerce kişi bekliyordu! Nakdi ücret desteğiyle ilgili resmi açıklama! - Sayfa 3

● ASKER AİLESİNE 16.9 MİLYON TL

Zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların ailelerine aylık 400 lira olmak üzere iki aylık periyotlarla 800 lira destek veriliyor. 24 bin ailenin hesabına 16.9 milyon lira yatırılacak.

Binlerce kişi bekliyordu! Nakdi ücret desteğiyle ilgili resmi açıklama! - Sayfa 4

● ASKER ÇOCUĞUNA 284 BİN TL

Muhtaç Asker Çocuklarına Yönelik Yardım Programı kapsamında aylık 150, 2 aylık periyotlarla 300 lira düzenli nakdi yardım yapılıyor. Bu ay bin 200 ihtiyaç sahibine 284 bin lira ödeme olacak.