Anasayfa /  Politika

"Berat Albayrak olsaydı Süleyman Soylu o reaksiyonu alamazdı"

Deva Partisi Genel Başkanı Yardımcısı İdris Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun partilerine yönelik kullandığı “Onlardan PKK’ya ne deva olur ne de gelecek olur” sözlerine yanıt verdi.

Abone ol
Abone ol 17 Aralık 2020 21:10

Süleyman Soylu’nun AK Parti grubunun reaksiyonunu ölçmek için o konuşmayı yaptığını söyleyen Şahin, “ Berat Albayrak o gün genel kurulda olsaydı, Süleyman Soylu bu konuşmayı yapsaydı aynı alkışı AK Parti’den alabilir miydi onu da düşünmek lazım” dedi.

 TV5’te yayımlanan Muhammed Vefa ve Bünyamin Güler’in sunduğu Ankara Bürosu’na konuk olan Şahin, “Süleyman Soylu’nun acizler sözünü söylerken, kendi vicdanını önce inandırması gerekiyor. Kesinlikle inanarak ağzından çıkan bir cümle değildir.  PKK’ya devada ve gelecekte olmaz sözü son derece doğru bir sözdür.  PKK’ya bu saflardan asla deva çıkmaz. Deva onu AK Parti’nin içinde çılgınca alkışlayacak grubu biz deva olarak gelebiliriz” dedi.

 “VAH, O AK PARTİ GRUBUNUN HALİNE”
Süleyman Soylu’nun bütçe görüşmelerin milletvekillerinin nabzını ölçmek için o konuşmayı yaptığını dile getiren Şahin, “Soylu oradan bir hususu test etmek için kullanmıştır. Berat Albayrak gittikten sonra AK Parti milletvekillerinin reaksiyonların ne onu ölçmeye çalışmıştır. O ölçümde de çok başarılı olmuştur. AK Parti grubu onu çılgınca alkışlamıştır. Ben kendi adıma vah o AK Parti grubunun haline diyorum. O arkadaşlar için üzülüyorum.  Süleyman Soylu geçmişte bir partide genel başkanlık etmiş, siyaseti bilin birisidir. Berat Albayrak o gün genel kurulda olsaydı, Süleyman Soylu bu konuşmayı yapsaydı aynı alkışı AK Parti’den alabilir miydi onu da düşünmek lazım. Asıl kaygı verici olan o grubun reaksiyonudur” diye konuştu.

 HİÇ HAK ETMEDEN MAAŞ ALAN ONLARCA KİŞİ VAR
İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un 5 maaş aldı iddialarına da yanıt veren Şahin, “Bu görevler sadece bulundukları yerleri muhafaza etsinler.  Sağa sola kayışlarını engellemek için sus payı veriliyor. Sadece onlara değil, onlar sembol olan 3-4 isimler. Bizim bildiğimiz onlarca isim var. Hiç hak etmeden maaş alan kayyumluk yapan kişiler var” şeklinde konuştu. 

Yorumlar