Anasayfa /  Politika

Berat Albayrak geri mi dönüyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarınki Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında Kabine'de değişiklik yapacağı iddia edilrken Berat Albayrak'a da yeni görev vereceği konuşuluyor.

Abone ol
Abone ol 28 Mart 2021 18:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazartesi gerçekleştireceği Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında Kabine'de değişiklik yapacağı iddia ediliyor.

Hazine ve Maliye Bakanıyken kasım ayında görevinden istifa eden ve o günden bu yana kamuoyunun önüne hiç çıkmayan Berat Albayrak'a da Kabine'de yer verileceği öne sürülüyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Albayrak'ın uzun süre ortalarda görünmemesi nedeniyle muhalefetin 'damat nerede' sorusunun önünü almak isteyen Erdoğan, Albayrak'ı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olarak yeniden kabineye atayabilir.

Erdoğan, kurultayda, grup başkanvekili Mehmet Muş’u “sahadan çekmişti.” Kulislerde, “Berat Albayrak’ın da yakın arkadaşı olduğu, hatta Albayrak’la olan yakınlığı sonrasında grup başkanvekilliği görevine getirildiği ifade edilen Mehmet Muş’un da olası kabine değişikliğinde bakan olabileceği” ifade ediliyor. Bununla birlikte Albayrak’ın da kabinede görevlendirileceğine, böylece Erdoğan’ın parti içinde “Albayrak ve ekibinin güçlenmesine yönelik hamlede bulunacağına” işaret ediliyor.

Ankara kulislerinde Albayrak'la ilgili şu yorumlar yapılıyor:

"Cumhurbaşkanı, muhalefetin Hazine rezervlerine ilişkin söylemlerine sert yanıt vermiş ve özellikle grup toplantılarında Albayrak’ın Türkiye’nin enerji atılımlarında gerçekleştirdiği stratejilere atıfta bulunmuştu. Özellikle Karadeniz’deki doğalgaz rezervlerinin keşfini ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki çalışmalarında Berat Bey’in aktif rolünü vurgulamıştı.
Cumhurbaşkanı Albayrak’ı yeniden kabineye almak istiyor. Ayrıca muhalefetin sürekli Erdoğan’a ve ailesine yönelik söylemlerine de bir karşılık vermek istiyor. Albayrak’ın kabineye yeniden dönmesi, AKP içindeki dengeleri de değiştirir. AKP içinde Albayrak ve ekibi güçlenir. Albayrak eğer Enerji Bakanlığı’nda görev almazsa, Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı olabilir."

Yorumlar