Anasayfa /  Spor /  Galatasaray

Aslan, Alanya'da yara aldı! Alanyaspor - Galatasaray maç özeti ve golleri izle

Alanyaspor - Galatasaray maç özeti ve golleri izle... Alanyaspor Galatasaray maçı ile 20. hafta heyecanı devam etti. Nefes kesen maçta taraflar sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Galatasaray'da Luyindama ve Mitroglou maçta 11'de görev yaptı.

Abone ol
Abone ol 02 Şubat 2019 20:59

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray, Alanyaspor deplasmanındaydı. Sarı-kırmızılılar açısından çok zor geçen mücadele 1-1'lik eşitlikle son buldu. Alanyaspor Djalma Campos'un 45+3'te attığı müthiş golle öne geçti. Sarı-kırmızılılar 52. dakikada Sofiane Feghouli'nin şık golüyle eşitliği sağladı. Lider Başakşehir ile olan 6 puanlık farkı kapatmak isteyen Fathi Terim'in ekibi, Alanyaspor deplasmanında yara aldı. Yeni transferlerden Mitroglou, etkisiz bir oyun sergileyerek yerini ikinci yarının başında Sinan Gümüş'e bıraktı. Christian Luyindama ise vasatı aşamadı. Galatasaray 36 puana, Alanyaspor ise 25 puana yükseldi. Sarı-kırmızılılar ligde bir sonraki hafta Trabzonspor'u konuk edecek.

Alanyaspor - Galatasaray maç özeti ve golleri izle







13. dakikada Villafanez'in pasında Cisse diziyle indirdiği topa dönerek çok sert vurdu, kaleci Muslera direk dibinden topu çıkarmayı başardı. 2 dakika sonra yine etkili gelen Alanyaspor'da bu kez Villafanez sert vurdu ancak Muslera yine gole izin vermedi.

39'da Fernandes'in şutunda topu bacaklarının arasından kaçıran Muslera son anda uzanarak golü önledi. Ataklarını sürdüren Alanyaspor, ilk yarının son dakikasında Djalma'nın uzak mesafeden muhteşem golüyle devreye 1-0 önde girdi.

İkinci yarıda Galatasaray daha iyi bir futbol sergiledi. 52'de Belhanda'nın pasında dar açıdan kaleye şutunu çeken Feghouli topu ağlara göndererek durumu 1-1'e getirdi.

1-1'den sonra tekrar öne geçmek isteyen Alanyaspor'da 61 ve 62. dakikalarda Junior Fernandes'in iki şutu üstten auta gitti. Galatasaray ise Sinan Gümüş'le gol arasa da bu amacına ulaşamadı ve mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla Galatasaray puanını 36, Alanyaspor ise 25 yaptı.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'de 20. hafta mücadelesinde Aytemiz Alanyaspor'a konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Göztepe maçına göre ilk 11'de 3 değişikliğe gitti. 



Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, Göztepe ile deplasmanda oynadıkları maçta forma giyen Maicon, Selçuk İnan ve Sinan Gümüş yerine Alanya deplasmanında, ilk 11'de sarı kart cezası sona eren Belhanda ile yeni transferler Mitroglou ve Luyindama'ya şans verdi. 

Galatasaray’ın Kasımpaşa'dan kadrosuna kattığı yeni golcüsü Mbaye Diagne, Kasımpaşa'da forma giydiği dönemde kırmızı kart cezası olduğu için kadroda yer almadı. 



- Galatasaray sahaya 11 yabancı ile çıktı 



Galatasaray'ın Aytemiz Alanyaspor karşısındaki ilk 11'inde hiç Türk oyuncu olmaması dikkati çekti. 

Sarı-kırmızı takım karşılaşmaya Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Linnes, Ndiaye, Fernando, Feghouli, Belhanda, Onyekuru ve Mitroglou ile 11'iyle çıktı. 



- Aytemiz Alanyaspor'da zorunlu değişiklikler 



Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise ligde son oynanan MKE Ankaragücü maçına göre ilk 11'de zorunlu iki değişiklik gerçekleştirdi. 



Yalçın, geçen haftaki mücadelede ilk 11'de yer alan ancak İtalya 1. Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Sassuolo takımına transfer olan Merih Demiral ile sakatlığı bulunan Cenk Ahmet Alkılıç'ın yerine ilk 11'de Baiano ve Djalma'ya şans tanıdı. 



-Taraftarlardan yoğun ilgi 



Aytemiz Alanyaspor-Galatasaray maçına taraftarlar büyük ilgi gösterdi.



Karşılaşma öncesinde stat ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren taraftarlar, tribünlerin tamamını doldurdu. 


Yorumlar