Anasayfa /  Foto Galeri

Asgari ücret zammı ortaya çıkıyor! Bakanlık kritik verileri komisyonla paylaştı!

Türkiye'nin gözü-kulağı son dakika asgari ücret zam haberlerinde. 2021 yılı asgari ücret zammı ne kadar olacak belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Başkanlığında toplanmıştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 15 Aralık'ta TİSK başkanlığında yaptı. Peki 2021 asgari ücret artışı ne kadar, 2021 asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? İşte asgari ücret son durum görüşmeleri...

Asgari ücret zammı ortaya çıkıyor! Bakanlık kritik verileri komisyonla paylaştı! - Sayfa 1

Asgari ücret zammı belirleniyor! 2021 asgari ücret zammı görüşmelerinin 2. toplantısı geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. 7 milyon çalışanı direkt olarak ilgilendiren görüşmelerle ilgili internet üzerinden de son dakika araştırmaları gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar 'asgari ücret zammı ne kadar olacak? 'asgari ücret zam oranı' 'asgari ücret tespit komisyonu' başlıklarını sorgulayarak konuyla ilgili en güncel bilgilere ulaşmak istiyor. Diğer yandan asgari ücret belirlenmesi ile asgari geçim indirimi (AGİ), işsizlik maaşı, yaşlılık, evde bakım, engelli maaşı gibi ödemeler de değişiyor.

Asgari ücret zammı ortaya çıkıyor! Bakanlık kritik verileri komisyonla paylaştı! - Sayfa 2

ASGARİ ÜCRET ZAMMI BELİRLENİYOR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamındaki ikinci toplantısını yaptı. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyetinin görüşlerini sunduğu toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları temsilcileri ekonomik veri ve raporları paylaştı.

Asgari ücret zammı ortaya çıkıyor! Bakanlık kritik verileri komisyonla paylaştı! - Sayfa 3

ASGARİ ÜCRETİN ÜÇÜNCÜ TOPLANTISI 22 ARALIK'TA

TİSK'in ev sahipliğinde Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında çevrim içi olarak yapıldı. Basına kapalı olarak yaklaşık iki saat süren toplantıda, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işveren kesiminin görüşlerini dile getirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığının küresel rekabetteki duruma, Ticaret Bakanlığının da dış ticaretteki gelişmelere dair veri ve raporları paylaştığı toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcileri de sunum yaptı.

Komisyon, üçüncü toplantısını 22 Aralık Salı günü Türk-İş'in ev sahipliğinde yine çevrim içi yapacak.

Asgari ücret zammı ortaya çıkıyor! Bakanlık kritik verileri komisyonla paylaştı! - Sayfa 4

ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET ZAMMI MESAJI

Başkan Erdoğan geçtiğmiz günlerde yaptığı açıklamada asgari ücret ile ilgili, "Görüşmeler devam ediyor. Görüşmelerde bakanlığımız bu görüşmeleri işveren-işçi kesimiyle yürütecekler. Bizim de önümüze gelecek, adımları birlikte atacağız. Temennimiz isabetli, hayırlı bir karar olmasıdır." ifadelerini kullanmıştı.