Anasayfa /  Ekonomi

2021 asgari ücret komisyonu ne zaman toplanacak?

Asgari ücret komisyonu ne zaman toplanacak? 2021 asgari ücret zammı tespiti için son toplantı öncesi geri sayım sürüyor. Bu nedenle işçi ve işverenler merak içerisinde 2021 AGİ dahil asgari ücret zammını merak edip araştırıyor. Peki, asgari ücret komisyonu ne zaman toplanacak? İşte uzmanından asgari ücret tahminleri...

Abone ol
Abone ol 21 Aralık 2020 12:57

Asgari ücret komisyonu ne zaman toplanacak? 2021 asgari ücret zammı öncesi işçi temsilcileri ve işçiler bu sorunun cevabını merak edip araştırıyor. Son toplantı işçi temsilcilerinin ev sahipliğinde yapılacak. Sonj toplantının ardından asgari ücret tespitinde sona gelinmiş olacak. Anlaşma olmazsa uzlaştırmaya gidilecek. Peki, asgari ücret komisyonu ne zaman toplanacak? İşte, Habertürk Yazarı Ahmet Kıvanç'ın derlediği son tahminler... 

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Asgari Ücret Tespit komisyonu 4 Aralık 2020'de gerçekleşen ilk toplantının ardından bu hafta ikinci toplantı için 15 Aralık'ta bir araya geldi.

Asgari ücret tespit komisyonu, 2021 yılı asgari ücretini belirlemek üzere ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, dengeli bir asgari ücret çağrısında bulundu. Komisyon, üçüncü toplantısını 22 Aralık Salı günü Türk-İş'in ev sahipliğinde yine çevrim içi yapacak. 

Brüt asgari ücretten yüzde 14 oranında sosyal güvenlik primi işçi payı, yüzde 1 oranında işsizlik fonu primi işçi payı ile yüzde 15 gelir vergisi ve binde 7.59 oranında da damga vergisi kesiliyor. İşverenden ise ayrıca brüt ücretin yüzde 15.5’i oranında sosyal güvenlik primi işveren payı ile yüzde 2 oranında işsizlik fonu primi işveren payı alınıyor. 

Yorumlar