Anasayfa /  Foto Galeri

Zengin ülkelerde koronavirüs daha ölümcül !

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip corona virüs pandemisi (Covid-19) nedeniyle vaka sayısı 47 milyonu, ölü sayısı ise bir milyon 200 bini aştı.

Zengin ülkelerde koronavirüs daha ölümcül ! - Sayfa 1

İngiltere’de yer alan Imperial Colloge of London tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisi yüksek gelirli ülkelerde tüm hastaların yaklaşık yüzde 1,15’ini öldürüyor. Bu da ABD, Avustralya, Yeni Zelanda, Almanya ve İngiltere gibi gelişmiş ülkelerde her yüz kişiden en az birinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği anlamına geliyor. Bununla birlikte, araştırmacılar, hastalığa karşı daha az savunmasız olan ancak daha genç nüfusa sahip düşük gelirli ülkelerde ölüm oranının yüzde 0,23’e kadar düşebileceğini söyledi.

Zengin ülkelerde koronavirüs daha ölümcül ! - Sayfa 2

Bilim insanları gençler arasında ölüm oranlarının çok düşük olduğunu belirterek, 40 yaşın altındaki ölüm oranının ise yüzde 0,1 olduğunu öne sürdü.  

Zengin ülkelerde koronavirüs daha ölümcül ! - Sayfa 3

Imperial Colloge of London’dan bilim insanları, enfeksiyon ölüm oranlarını hesaplamak için küresel olarak yapılan 175 antikor çalışmasını inceledi. Araştırmacılar, tüm ülkelerin aynı ölçümleri kullanmadığını ve asemptomatik hastalar testlere dahil edilmediği için resmi vaka ve ölüm verilerini kullanmadıklarını belirtti. Akademisyenler, şu anda corona virüse yakalanan insanların sayısını tahmin etmenin tek yolunun, kaç kişinin virüse karşı antikor geliştirdiğine bakmak olduğunu söyledi.

Zengin ülkelerde koronavirüs daha ölümcül ! - Sayfa 4

175 çalışmayı taradıktan sonra araştırmacılar, antikor seviyelerinin düşme ve testlerdeki yanlışlık olasılığını hesaba katarak, insanlar yaşlandıkça enfesiyon ölüm oranın sürekli olarak arttığını buldu. Ayrıca, ölüm riskinin, yaştaki her 8 yıllık bir artış ile iki katına çıktığı aktarıldı. Bu nedenle,  bilim insanları Covid-19’dan ölüm oranın zengin ve fakir ülkelerde farklı olacağını belirtti.

Fotoğrafta: corona virüsün yaşa göre değişen ölüm oranları