Anasayfa /  Foto Galeri

Zam müjdesi geldi! Devlet desteği 1025 liraya çıktı...

Asgari ücret ve memur zammının ardından bir güzel haber daha geldi. Vatandaşı enflasyona ezdirmemek için çalışmalar devam ederken, sosyal yardım alan kişileri istihdam eden işletmelere verilen prim desteğinde de artış yapıldığı açıklandı. Geçen yıl 733.39 lira olan destek tutarı bu yıl bin 25 liraya çıktı.

Zam müjdesi geldi! Devlet desteği 1025 liraya çıktı... - Sayfa 1

Sosyal yardımlardan faydalanan 5 milyon kişiden çalışabilecek durumda olanlara istihdam sağlamak için verilen imkanlar genişletiliyor.

Zam müjdesi geldi! Devlet desteği 1025 liraya çıktı... - Sayfa 2

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye İş Kurumu'nun, sosyal yardım alanların kendilerine uygun iş ve meslek kursu, programlarından yararlanmasını sağlayarak, özel sektörde işe yerleştirdiğini söyledi.

Zam müjdesi geldi! Devlet desteği 1025 liraya çıktı... - Sayfa 3

ÖDEME BİN 25 TL'YE ÇIKARILDI

Sosyal yardım alan kişileri istihdam eden işletmelere bir yıl süreyle prim desteği veriliyor. Geçen yıl 733.39 lira olan destek tutarı bu yıl bin 25 liraya çıktı.

Zam müjdesi geldi! Devlet desteği 1025 liraya çıktı... - Sayfa 4

DESTEK ALMANIN ŞARTLARI NELER?

Sabah'ta yer alan habere göre: Bu destekten yararlanabilmek için son bir yıl içinde nakdi düzenli sosyal yardımlardan en az bir defa yararlanmış olanların ikamet ettiği hanede yaşaması gerekiyor.