Anasayfa /  Güncel

Yusuf Aslan idam anında son sözleri - Yusuf Aslan son mektubu

Yusuf Aslan, 6 Mayıs 1972 tarihinde Deniz Gezmiş ve Hüseyin İnan ile birlikte idam edildi. Ölümünün 48. yıl dönümünde anılan Yusuf Aslan'ın idam anındaki son sözleri merak ediliyor. İşte Yusuf Aslan idam anında son sözleri ve Yusuf Aslan son mektubu...

Abone ol
Abone ol 05 Mayıs 2020 19:38

Yusuf Aslan, 6 Mayıs 1972 tarihinde Deniz Gezmiş ve Hüseyin İnan ile birlikte idam edildi. Ölümünün 48. yıl dönümünde anılan Yusuf Aslan'ın idam anındaki son sözleri merak ediliyor. İşte Yusuf Aslan idam anında son sözleri ve Yusuf Aslan son mektubu...

Yusuf Aslan'ın Hüseyin İnan ve Deniz Gezmiş ile birlikte idam edilmelerinin üzerinden 48 sene geçti. 6 Mayıs 1972'de idam edilen ve "Üç Fidan" olarak anılan Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Deniz Gezmiş, bugün değişik etkinliklerle anılıyorlar. Peki Yusuf Aslan kimdir? Yusuf Aslan neden idam edildi, Yusuf Aslan'ın suçu neydi?

Yusuf Aslan son mektubu (babasına):

Sevgili Babacığım,

3/5/1972 ANKARA

Bu mektubu aldığın zaman, ben ebediyyen bu dünyadan göç etmiş olacağım. Ne kadar sarsılacağını tahmin ediyorum. Bir buçuk seneden beri, benim yüzümden nasıl üzüntü içinde olduğunuz malûm.. Bu son olayı da, metanetle karşılamanızı, sadece diliyebiliyorum.

Babacığım, bu olayda da, Annemin ve Yücel'in, senin tesellilerine ve desteklerine ihtiyaçları çok. Bunun için, ne kadar metin olursan, hem senin sağlığın için, hem de onlar için o kadar iyi olur. Elbette ki, yıllarca emek verip yetiştirdiğin bir oğulun, bir günde öldürülmesi, kolay göğüslenecek bir olay değildir. Fakat, siz, benim ne için, kimlere karşı mücadele verdiğimi biliyorsunuz. Ben, bu açıdan rahat ve vicdan huzuru içinde gidiyorum. Sizlerin de, bu bakımdan rahat ve huzur içinde olduğunuzu ve olacağınızı biliyorum.

Babacığım, Annemin ve Yücel'in senin desteğine muhtaç olduğunu, yukarıda söylemiştim. Onları rahat ettirmek için, bütün gücünü kullanacağından zaten eminim. Babacığım, burada şunu ilâve edeyim ki, Yücel'in hastalığından kendimi sorumlu hissediyorum. Yücel için herşeyinizi ortaya koyacağınız konusunda da, kuşkum yok.

Ablamlar için söyliyeceğim: Fazla üzülmesinler. Olayın sarsıntıları geçtikten sonra, normal hayatlarını devam ettirsinler.

Mehtap'a ne diyeyim? Benim için her zaman, bol bol öpün.

Babacığım, cezaevinde kalan arkadaşları ara sıra yoklarsan, hallerini hatırlarını sorarsan, çok memnun olurum. Her birisi oğlun sayılır. Dışarıda, bizler için uğraşan dostlarımı ve dostlarını hiçbir zaman unutmıyacağını biliyorum.

Mektubum burada biterken, Sizi, Annemi, Yücel'i, Ablamı, Aziz Ağabeyi, Mehtap'ı hasretle kucaklarım, Babacığım..

Sağlıkla kalın...

Hoşça kalın...

Yusuf Arslan

Not: Akrabalara da bir mektup yazdım. Fakat belki, vermeyebilirler...

Yusuf Aslan son sözleri (idam anında):

Ben, halkımızın bağımsızlığı için bir defa ve şerefle ölüyorum. Fakat, bizi asan sizler, şerefsizliğinizle hergün öleceksiniz!. Biz halkımızın hizmetindeyiz. Sizler Amerikanın hizmetindesiniz. Yaşasın Devrimciler! Kahrolsun Faşizm!

Deniz Gezmiş idam anında son sözleri - Deniz Gezmiş son mektubu - TIKLA

Hüseyin İnan idam anında son sözleri - Hüseyin İnan son mektubu - TIKLA

Yusuf Aslan kimdir? Yusuf Aslan neden idam edildi, Yusuf Aslan'ın suçu neydi? - TIKLA

Yorumlar