Anasayfa /  Foto Galeri

Yurt dışı telefon kayıt ücreti ne kadar? IMEI kaydı nasıl yapılır?

2023 IMEI kayıt ücreti ne zaman yürürlüğe girecek? IMEI kaydı nasıl yapılır? Son zamanlarda yurtdışı telefon kayıt ücreti ile telefon harcı ödeme sürecine dair araştırmalar hız kazandı. Yurt dışından getirilen cep telefonlarını Türkiye'de kullanmak isteyen birçok kişi IMEI kayıt süresini ve bedelini merak ediyor. Peki, Yurt dışı telefonların kullanım süresi ne kadar, kayıt ne zaman yapılmalı? IMEI kaydı nasıl yapılır? Yurt dışı telefon kayıt ücreti ne kadar?

Yurt dışı telefon kayıt ücreti ne kadar? IMEI kaydı nasıl yapılır? - Sayfa 1

Yurt dışı telefonları bir süre sonra yurt içinde de kullanılabilmesi için kayıt edilmesi gerekiyor. Vatandaş ise kayıt ile ilgili birçok detayı merak ediyor. Peki, Yurt dışı telefonların kullanım süresi ne kadar, kayıt ne zaman yapılmalı? IMEI kaydı nasıl yapılır? Yurt dışı telefon kayıt ücreti ne kadar?

Yurt dışı telefon kayıt ücreti ne kadar? IMEI kaydı nasıl yapılır? - Sayfa 2

Yurt dışından getirilen telefonların yurt içinde kullanılabilmesi için ödenmesi gereken IMEI kayıt 6 bin 91 TL'den 20 bin liraya yükseltildi. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında 492 Sayılı Harçlar Kanununa bağlı tarifelerde yer alan harç tutarı yüzde 50 artırıldı, yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefonların kullanım izin harcı ise 20 bin TL oldu. 

Yurt dışı telefon kayıt ücreti ne kadar? IMEI kaydı nasıl yapılır? - Sayfa 3

Yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır? 

Yurt dışı telefon kaydı öncesinde E-Devlet üzerinden cihazın kayda elverişli olup olmadığı sorgulanmalıdır.

Yurt dışı telefon kayıt ücreti ne kadar? IMEI kaydı nasıl yapılır? - Sayfa 4

E-devlet sisteminden kayıt hakkının sorgulanması (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama) harç ücretinin yatırılması (2023 yılı için 20 bin TL) ve kayıt işlemlerinin tamamlaması gerekmektedir.

T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.