Anasayfa /  Eğitim

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne? Yeni müfredat ne zaman uygulanacak?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından tüm öğretim kademelerindeki zorunlu dersler için hazırlanan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı yeni müfredat taslağı, kamuoyunun değerlendirmesine açıldı. Taslak, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden bir hafta boyunca görüşlere açık olacak. Peki, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 27 Nisan 2024 10:00

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından tüm öğretim kademelerindeki zorunlu dersler için hazırlanan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı yeni müfredat taslağı, kamuoyunun değerlendirmesine açıldı. Taslak, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden bir hafta boyunca görüşlere açık olacak. Peki, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? İşte detaylar...

Yeni müfredat taslağı ile birlikte öğrenci ve veliler derslerde değişiklik olup olmadığını merak ediyor. Taslak olarak yayınlanan yeni müfredatta dersler ve konularla ilgili değişiklik olup olmayacağı uzun süredir tartışılıyordu. Bakanlık yeni müfredatı kademeli olarak uygulayacak. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda son haline ulaşacak. Müfredat 1 hafta boyunca askıda kalırken öneri ve görüşler toplanacak. Görüş ve öneriler e-Devlet aracığıyla gerçekleştirilecek. Yeni müfredatın uygulanacağı tarih belli oldu. 

MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ TASLAĞI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tüm öğretim kademelerinde zorunlu dersleri ilgilendiren “ Türkiye Yüzyılı Maarif Model” taslağını açıkladı.

Yeni müfredat taslağı gorusoneri.Meb.gov.tr adresinden kamuoyuyla paylaşıldı. Taslak müfredatta öğretim programlarının ortak metni, okul öncesi için eğitim programları İlkokul Türkçe Dersi, İlkokul Matematik Dersi, Fen Bilimleri Dersi, Hayat Bilgisi Dersi, İnsan Hakları Vatandaşlık ve Demokrasi dersi Ortaokul Türkçe, Matematik dersi, Sosyal Bilgiler Dersi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi, Peygamberimizin Hayatı Dersi, Kur’an-ı Kerim Dersi, Temel Dini Bilgiler Dersi, Türk Dili ve Edebiyatı Dersi, Fizik, Kimya, Biyoloji Dersi, Coğrafya Dersi, Felsefe Dersi, Tarih Derslerinin detayları yer aldı.

YENİ MÜFREDAT İÇERİĞİ VE MADDELERİ NELER?

Öğretim Programları Ortak Metni

İlkokul Türkçe Dersi 1,2,3, ve 4. Sınıflar

İlkokul Matematik Dersi 1,2,3, ve 4. Sınıflar

Fen Bilimleri Dersi 3,4,5,6,7 ve 8. Sınıflar

Hayat Bilgisi Dersi 1,2 ve 3. Sınıflar

İnsan Hakları, Vatandaşlık ve Demokrasi Dersi 4. Sınıf

Ortaokul Türkçe Dersi 5,6,7 ve 8. Sınıflar

Ortaokul Matematik Dersi 5,6,7 ve 8. Sınıflar

Sosyal Bilgiler Dersi 4,5,6 ve 7. Sınıflar

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi 8. Sınıf

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 4,5,6,7 ve 8. Sınıflar

Peygamberimizin Hayatı Dersi 5,6,7 ve 8. Sınıflar

Kur’an-ı Kerim Dersi 5,6,7 ve 8. Sınıflar

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 9,10,11 ve 12. Sınıflar

Peygamberimizin Hayatı Dersi 9,10,11 ve 12. Sınıflar

Kur’an-ı Kerim Dersi 9,10,11 ve 12. Sınıflar

Temel Dini Bilgiler Dersi 9. Sınıf

Türk Dili ve Edebiyatı Dersi Hazırlık, 9,10,11 ve 12. Sınıflar

YENİ MÜFREDAT HANGİ SINIFLARDA UYGULANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığından paylaşılan yazıda yeni müfredatın okul öncesi, ilkokul, birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf, lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanacağı paylaşıldı.

MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ NE ZAMAN?

Bakanlıktan paylaşılan yazının devamında yeni müfredatın gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacağı duyuruldu.


MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ GÖRÜŞ VE ÖNERİ NASIL BİLDİRİLİR?

Müfredat değişikliği hakkında görüş ve öneri bildirmek isteyenler gorusoneri.meb.gov.tr adresi üzerinden görüş ve önerilerde bulunacak. e-Devlet aracılığıyla kimlik doğrulaması, kimlik numarası, ad soyad, aracılığıyla görüş ve öneri bildirilebilecek.

Yorumlar