Anasayfa /  Eğitim

YKS sonuç sorgulama / ÖSYM 2023

Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını merakla bekliyordu ve nihayet uzun süren bekleyiş sona erdi. Üniversite yerleştirme sürecini belirleyen YKS'nin sonuçları, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından resmi olarak açıklandı. İşte ÖSYM YKS sonuçları sorgulama sayfası.

Abone ol
Abone ol 20 Temmuz 2023 14:29

Uzun bir bekleyişin ardından, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları nihayet açıklandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından duyurulan sonuçlarla birlikte, 3 milyon 527 bin 443 adayın sınav puanları ortaya çıktı. Adaylar, sabahın erken saatlerinde sonuçları öğrenmek için ÖSYM'nin web sitesine ve mobil uygulamasına akın etti.

YKS sonuçlarına ulaşmak isteyen adaylar, sonuç bilgi kağıdı gönderilmeyeceğini unutmayarak sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi veya mobil uygulaması üzerinden öğrenebilirler.

YKS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 Perşembe günü erişime açılmış olup, adaylara sonuç bilgi kağıdı gönderilmeyecek. Sınav sonucunu öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2023 YKS sonuçlarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında başarıların bir ekip işi olduğunu vurguladı. Adaylar, eğitim camiası ve ailelerin destekleri sayesinde bu başarıya ulaştılar.

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, tercih dönemi de başlamış oldu. Adaylar, 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında tercihlerini yapacaklar. Başkan Ersoy, adaylara ilgi ve yeteneklerini dikkate almalarını ve tercih edecekleri bölümleri araştırmalarını tavsiye ederek, tercih sürecinde profesyonel destek almalarını önerdi.

2023 YKS'ye başvuran aday sayısının rekor düzeyde olduğunu açıklayan Ersoy, temiz bir sınav süreci geçirildiğini belirtti. Başkan Ersoy, başarılarını kutladığı birincilere ve tüm adaylara başarılar diledi. Geleceğin teminatı olan gençlerimize olan güvenini dile getirdi ve sonuçların hayırlı olmasını temenni etti.

ÖSYM Başkanı, son olarak YKS testlerinin ortalamalarını ve cinsiyetlere göre doğru cevap sayılarını da açıkladı. Adaylara, tercihlerinde puanlarına uygun ve gönüllerinin dilediği bir gelecek diledi.

Yorumlar