Anasayfa /  Foto Galeri

Yılbaşı öncesinde hesaplara yatacak... İşte Esnaf destek paketi başvuru şartları

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenen Esnaf Destek Paketi başvuru şartları belli olmaya başladı. Pandemi nedeniyle işleri aksayan veya hiç iş yapamaz duruma gelen binlerce esnafın yüzünü güldürecek süreç kapsamında 3 ay süreyle 1000 TL hibe desteği ve kira yardımı yapılacağı duyurulmuştu. Kira yardımı Büyükşehirlerde 750 TL küçük şehirlerde ise 500 TL olarak yapılacak. Peki Esnaf Destek Paketi başvuruları başladı mı, nasıl yapılır, başvuru şartları neler? 1000 TL hibe desteği ve kira...

Yılbaşı öncesinde hesaplara yatacak... İşte Esnaf destek paketi başvuru şartları - Sayfa 1

Esnaf Destek paketi başvuru şartları ve detayları netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı'nın ardından verilen müjdeler kapsamında Esnafa 3 ay süreyle 1.000 TL hibe desteği ve kira yardımı yapılacağı duyurulmuştu. Yapılan duyurunun ardından yapılacak olan esnafa destek paketi için detaylar netleşmeye başladı. Peki Esnafa Destek Paketi başvuru şartları neler? 1000 TL hibe desteği ve kira yardımı ne zaman yapılacak?

Yılbaşı öncesinde hesaplara yatacak... İşte Esnaf destek paketi başvuru şartları - Sayfa 2

Birinci adımda, taksi, dolmuş, servis işletmecisi, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimlerin yararlanacağı desteğe ilişkin tebliğ yürürlüğe girecek.

Yılbaşı öncesinde hesaplara yatacak... İşte Esnaf destek paketi başvuru şartları - Sayfa 3

Bu hafta başvuruların toplanması ve ödeme takviminin açıklanması bekleniyor. Destek ödemelerinin yeni yıla girerken yapılacağı belirtiliyor.

Yılbaşı öncesinde hesaplara yatacak... İşte Esnaf destek paketi başvuru şartları - Sayfa 4

E-DEVLET'TEN BAŞVURU
İşyeri kira olan büyükşehirlerdeki esnafa 750, küçük şehirlerdeki esnafa 500 lira kira yardımı yapılacak.