Anasayfa /  Foto Galeri

Yılbaşı ağacı nasıl süslenir?

Yılbaşı ağacı nasıl süslenir? Yılbaşı ağacı süslemek bazıları için başlı başına bir hobi, bazı aileler için çocuklarla kaliteli vakit geçirmenin anahtarı, bazıları için de mecburiyet tadında. Öyle ya da böyle o malum mevsim geldi, özellikle çocukları şimdiden yılbaşı heyecanı sarmaya başladı. Peki yılbaşı ağacı nasıl süslenir?

Yılbaşı ağacı nasıl süslenir? - Sayfa 1

Yılbaşı ağacı süslemek bazıları için başlı başına bir hobi, bazı aileler için çocuklarla kaliteli vakit geçirmenin anahtarı, bazıları için de mecburiyet tadında. Öyle ya da böyle o malum mevsim geldi, özellikle çocukları şimdiden yılbaşı heyecanı sarmaya başladı. Daha yılbaşı süsleri dolap diplerinden geri çıkarılacak, yılbaşı ağacı ışığı düğüm olmuş o çözülecek falan bir sürü iş, hele ki ilk defa süsleyenler için bu yazıyı rehber edinmek en kolayı…

Yılbaşı ağacı nasıl süslenir? - Sayfa 2

Lokasyon, lokasyon, lokasyon

Lokasyon herşeyden daha önemli. Çünkü ağacı istediğiniz kadar süsleyin, evin ücra bir köşesinde duruyorsa ya da ucube gibi salonun tam ortasına koyulduysa her türlü çirkin gözükecek. Yılbaşı ağacının, hem salon dekorasyonunun bir parçası gibi gözükmesi, hem ilgi odağı olması, hem çok da aşırı göze batmaması hem de bir de o yılbaşı romantizmini etrafa yayması gerekir. Bir de tabi bütün süslerin rahatça asılacağı ve sergileneceği kadar çevresinde boş bir alan bırakmak gerekir.

Yılbaşı ağacı nasıl süslenir? - Sayfa 3

Ağacı Kabartın

Özellikle plastik yılbaşı ağaçlarının bütün sene kutuda kaldıktan sonra dalları ezilir ve söner. Ağacı süslemeden önce şöyle güzel bir kabartmak gerekir. Şöyle iki elle poh poh, poh poh dalları kabartın ki o yapay çam, asacağınız süslerle beraber bir sanat eserine dönüşsün.

Yılbaşı ağacı nasıl süslenir? - Sayfa 4

Yılbaşı Ağacı Aydınlatması

Süslemenin can alıcı noktalarından biridir, ağacın ışığı düzgün olursa bütün süsler daha güzel gözükür. Yılbaşı ağacına ışıkları dolarken işe en tepeden başlamak gerekir. Ağacın tepesinden aşağıya doğru ışıkla çevrelemek ve her 25-30 santimde bir ışığın kablosuna bir kavis vermek yeterli olacaktır.