Anasayfa /  Eğitim

YGS günü korna çalma

YGS günü korna çalma

Abone ol
Abone ol 03 Mart 2016 01:49

YGS günü korna çalma

13 Mart'ta yapılacak olan Yükseköğretime Giriş Sınavı (YGS) için sayılı günler kala, binlerce öğrencinin talebi; ''Korna Çalma Huzurumu Çalma'' Toyota açıklamasına göre, geçen yıl başlatılan proje ile özellikle sınav dönemlerinde de "Kornasız Gün" çağrıları yapılmış ve toplumun genelinde farkındalık yaratılması amaçlanmıştı. Adayların korna sesi yüzünden konsantrasyonunun bozulmaması ve sakin bir şekilde sınava devam edebilmeleri amaçlanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı da destek verdiği proje ile ilgili bir duyuru yayımlayarak konunun önemine dikkat çekti. Çağrı sadece YGS günü için değil, kornasız gün daveti Lisans Yerleştirme Sınavları'nın yapılacağı 18-19 ve 25-26 Haziran tarihlerinde de yenilenecek.

"Korna Çalma Huzurumu Çalma" sosyal sorumluluk projesinde bugüne kadar farklı çalışmalara imza atıldı.Bu çalışmalardan biri de trafiğin ve korna sesinin en yoğun olduğu bölgelerin başında gelen Mecidiyeköy’e özel billboard yerleştirilmesiydi. Bu özel billboard ile 24 saat boyunca bölgede kaç defa korna çalındığı sayıldı ve ekrana canlı yansıtılarak farkındalık oluşması sağlandı.

Proje kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul, İzmir, Adana, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Eskişehir ve Kayseri büyükşehir belediyeleri, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası başta olmak üzere çok sayıda kurumun desteğini alan Toyota, toplumda rol model olan kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları ile de iş birliği yapıyor.

Yorumlar