Anasayfa /  Güncel

Yerel seçimler ne zaman? Seçim saat kaçta başlayacak kaçta bitecek?

Yerel seçimlerin ne zaman gerçekleşeceği merak ediliyor. Seçimler hangi tarihte başlayacak ve hangi saatler arasında yapılacak? Vatandaşlar, seçim tarihlerini ve oy verme saatlerini öğrenmek için sabırsızlanıyorlar. Seçim gününe yaklaşırken, sandık başına gitme ve oy kullanma süreciyle ilgili detaylar da merak konusu. Peki 2024 yerel seçimler ne zaman yapılacak?

Abone ol
Abone ol 14 Mart 2024 09:00

Ülke genelinde yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, vatandaşlar seçim tarihlerini ve oy verme saatlerini merakla bekliyor. Yerel yönetimlerdeki değişiklikleri belirleyecek olan bu seçimlerin, hangi tarihler arasında gerçekleşeceği ve oy verme sürecinin hangi saatlerde olacağı konusu oldukça önem taşıyor.

Seçim heyecanı, seçim tarihlerinin netleşmesiyle daha da arttı. Seçimlerin başlama ve bitiş tarihleri belirlenirken, oy verme saatlerinin de titizlikle planlandığı açıklandı. Seçim sürecine ilişkin detayların belirlenmesi, vatandaşların seçimlere hazırlık sürecini hızlandırdı.

Seçmenler, sandık başına gidip oy kullanacakları tarihleri ve saatleri öğrenmek için heyecanla bekliyorlar. Hangi tarihte hangi saatler arasında oy verilebileceği konusundaki net bilgiler, seçmenlerin oy kullanma planlarını yapmalarını sağlıyor.

Yerel seçimlere katılacak olan vatandaşlar, bu tarihleri ve saatleri göz önünde bulundurarak seçim gününe hazırlanıyorlar. Demokratik haklarını kullanacak olan seçmenler, sandık başına gitme sürecini sabırsızlıkla bekliyorlar ve tercihlerini belirleyecekleri günü heyecanla bekliyorlar.

Yerel seçimler ne zaman?

21 Mart'ta seçim propagandası ve yasaklar başlayacak. Oy verme günü ise mart ayının son pazar günü olan 31 Mart'ta yapılacak.

Seçim saat kaçta başlayacak kaçta bitecek?

YSK Başkanlığınca 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde bazı illerde oy verme saatlerinde değişikliğe gidildi.

Güneşin doğuş ve batış saatlerine ilişkin değerlendirmelere göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak değiştirildi.

Diğer illerde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri ise 08.00-17.00 olarak belirlendi.

Yorumlar