Anasayfa /  Foto Galeri

Yeni kimlik kartı için başvuru nereye yapılır?

Yeni kimlik kartı başvurusu nasıl ve nereye yapılır? Hangi evraklar gerekli? Kimlikte yer alacak fotoğraf nasıl olmalı? İşte yeni kimlik kartlarıyla ilgili bilmeniz gereken tüm detaylar...

Yeni kimlik kartı için başvuru nereye yapılır? - Sayfa 1

Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Alo 199 Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.

Yeni kimlik kartı için başvuru nereye yapılır? - Sayfa 2

İlk defa kimlik kartı başvurusu ve detaylar

nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ile yapılır.

Yeni kimlik kartı için başvuru nereye yapılır? - Sayfa 3

On beş yaşını tamamlamış olanların şahsen başvurması gerekmektedir. Kimlik kartında on beş yaşını tamamlamış kişilerin parmak izi, parmak damar izi ve el ayası damar izi biyometrik verileri alınır.

Yeni kimlik kartı için başvuru nereye yapılır? - Sayfa 4

Kimlik kartında kullanılacak fotoğrafın kişinin son halini göstermesi bakımından son altı ay içerisinde çekilmiş ve ICAO standartlarına uygun biyometrik fotoğraf olması gereklidir.