Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Yeni AFAD Başkanı Okay Memiş kimdir? Nereli, kaç yaşında?

Okay Memiş'in yaşamı, yeni atama kararıyla merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararları Resmi Gazete'de duyuruldu. Bu karara göre, AFAD Başkanlığına Okay Memiş atandı. Peki, Okay Memiş kimdir? Okay Memiş kaç yaşında ve nerelidir?

Abone ol
Abone ol 11 Ağustos 2023 14:21

AFAD Başkanı Okay Memiş'in hayatı, Resmi Gazete'de ilan edilen atama kararıyla vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 1 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Okay Memiş, AFAD Başkanlığı görevine atanmıştır. Daha önce Erzurum Valisi olarak görev yapan Memiş, 1992 yılında Ordu Valiliği'nde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. İşte, yeni AFAD Başkanı Okay Memiş'in yaşamı hakkında detaylar...

Okay Memiş kimdir?

Okay Memiş, 1970 yılında Giresun'un Piraziz İlçesinde doğdu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Kariyerine 1992 yılında Ordu Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak başladı.

Sarıyahşi/Aksaray, Genç/Bingöl, Orta/Çankırı Kaymakamlıklarının ardından, 2002-2013 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.

Kısa bir süre İçişleri Bakanlığı'nda Hukuk Müşaviri olarak çalıştıktan sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda Başdanışman olarak görev yaptı. 2016-2018 yılları arasında Gümüşhane Valisi olarak görev yaptı.

27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2018/202 Sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesi ile Erzurum Valisi olarak atandı. Okay Memiş, 11 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete atama kararları ile AFAD Başkanı olmuştur.

İyi derecede İngilizce bilen Okay Memiş, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar