Anasayfa /  Eğitim

Yarı yıl tatili ne zaman başlıyor?

Sömestr 15 tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Okullar ne zaman kapanacak? MEB tarihi verdi!

Abone ol
Abone ol 10 Ocak 2020 15:02

Milli Eğitim Bakanlığı en merak edilen "Sömestr tatili ne zaman?" sorusunun yanıtını resmi sitesi üzerinden duyurdu.

Tatil planları yapan öğrenci ve veliler konuya yönelik arama motorlarında araştırma yapıyorlar. MEB çalışma takvimini resmi internet sitesi üzerinden yayınlarken tarihleri de açıkladı. İlk dönemin tamamlanmasına az bir zaman kala okullarda eğitim gören milyonlarca öğrenci sorgulamalarına devam ediyor. Bu doğrultuda; 15 tatil ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek? 15 tatil olarak bildiğimiz sömestr tatili ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama!

Öğrenciler ve veliler için önemli olan 15 Tatil için geri sayım başladı. Sömestr tatili olarak bildiğimiz yarıyıl tatili merak edilmeye başlandı. 2019-2020 eğitim öğretim yılına 9 Eylül tarihinde başlayan öğrenciler ilk ara tatillerden sonra 15 tatili (yarıyıl tatili) merak ediyor. İlk dönemin bitmesine az bir zaman kala bütün bir senenin yorgunluğunu sömestr tatilinde dinlenme şansı elde ederek geçirecekler. Bu doğrultuda; 15 tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Okullar ne zaman kapanacak? MEB duyurdu!


SÖMESTR TATİLİ NE ZAMAN 2020?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2019 - 2020 takvimine göre Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak. Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün olacak.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR?

Yeni eğitim ve öğretim yılı birinci dönemi 17 Ocak 2020 Cuma günü sona erecek. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

 

Yorumlar