Anasayfa /  Ekonomi

Volkswagen, Türkiye'ye milyar euroluk yatırım'dan neden vazgeçti?

Volkswagen, Türkiye'ye milyar euroluk yatırım'dan neden vazgeçti? İptal kararıyla ilgili Volkswagen CEO’su Herbert Diess’ten çok konuşulacak açıklamalar geldi.

Abone ol
Abone ol 05 Aralık 2020 17:03

Geçtiğimiz dönemlerde Türkiye’de yeni bir fabrika kuracağını açıklayan Volkswagen bu kararından vazgeçti. Söz konsu yatırım kararından neden vazgeçildiğini Volkswagen CEO’su Herbert Diess açıkladı.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan Volkswagen Türkiye’nin Mainsa ilinde yeni bir fabrika kurmayı hedeflerken bu projeden biranda vazgeçtiği kararını açıklamıştı. Ekonomik açıdan zor günler geçiren Türkiye’ye yapılacak olan bu yatırım oldukça önemliyken vazgeçme kararıyla ilgili kamuoyunda bir çok iddia dolaştı.

Volkswagen, Türkiye'de kurmayı planladığı ve 4 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen fabrikanın inşa çalışmalarını durdurma kararıyla igili iddialara Volkswagen CEO'su Herbert Diess’ten bir açıklama geldi.

Türkiye’de kurulması planlanan fabrika projesinden vazgeçme nedenlerini açıklayan Herbert Diess Alman ekonomi dergisi WirtschaftsWoche'e anlattı.

 

TÜRKİYE'DEKİ SİYASİ DURUM İPTAL KARARI GETİRDİ!
Herbert Diess yaptığı açıklamada vazgeçme nedenlerinden birisinin ülkedeki siyasi durum olduğunu söyleeken şirket hissedarlarının Türkiye'deki siyasi durumdan edişe duyduğunu açıkladı.

Volkswagen CEO'su Herbert Diess söz konusu iptal kararıyla ilgili İş konseyinin fikirleriyle kendisi fikirlerinin uyuşmadığını belirtti

Herbert Diess kendi fikirlerini de belirttiği açıklamada şunları söyledi:

“Ben orada fabrika açılması taraftarıydım ve hala da öyleyim, Türkiye'de yeni fabrikayı açabilirdik ve orada koşulların düzelmesine katkımız olabilirdi. Türkiye jeo-stratejik açıdan Avrupa'nın vazgeçebileceği bir ülke değilBen AB ve Alman hükümeti ile Türkiye konusunda farklı düşünüyorum. Biz Türkiye’yi AB’ye entegre edip, bu ülkedeki gücümüzü artırma konusunda daha iyisini yapabilirdik”

Yorumlar