Anasayfa /  Sağlık

Virüs salgını sonrası tek kullanımlık maskelerde artış yaşandı!

Çin'de ortaya çıkan ve dünyada çeşitli yerlere yayılmaya başlayan virüs sonrası Türkiye'de vatandaşlar tek kullanımlık maske satın almaya başladı. Toplu taşımada seyahat eden kişiler için uzmanlarda tek kullanımlık maskeleri kullanımları konusunda uyarıda bulundu. Tek kullanımlık maske fiyatları ne kadar? Türkiye'de yeteri kadar maske yapan firma var mı? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 30 Ocak 2020 19:05

Salgın hastalıkların artması sebebiyle  tedirgin olan vatandaşlar, hastalıklardan korunmak için tek kullanımlık maskelere yöneldi. Çin'de ortaya çıkan ‘koronavirüs’ gibi salgınlara yönelik maskeler tedbir amaçlı kullanılıyor. 


2019 'da 40 milyon maske

Metro, otobüs, metrobüs gibi pek çok toplu taşıma aracında tercih edilen maskelere talep giderek artıyor. 50’li paketlerde satılan tek kullanımlık maskelerin fiyatları 5 liradan başlayıp 20 liraya kadar çıkıyor. SBS Medikal’in sahibi Sinan Doğan, 2019 yılında 40 milyon adet tek kullanımlık maske ürettiklerini söyledi.

 

İç pazara yönelik üretim yaptıklarını belirten Doğan, “Avrupa pazarına da ürün göndermek istiyoruz. Salgından dolayı ithalatçı firmalar aracılığıyla Çin’den maske talep ettikleri söyleniyor. Çin’de tatil nedeniyle fabrikalar da kapalı” diye konuştu. İstanbul Ulus Eczanesi’nin yetkilisi ise, maske satışlarının son dönemde artış gösterdiğini söyleyerek, “Özellikle domuz gribi gibi salgın hastalık dönemlerinde maskeler vatandaşlar tarafından çok fazla tercih ediliyor” dedi.

Etiketler corona virüs maske
Yorumlar
Çok Okunanlar