Anasayfa /  Foto Galeri

Vergi ve SGK prim borçlarına yapılandırma geliyor! Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş açıkladı

Binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren Vergi ve SGK prim borcu yapılandırmasına ilişkin araştırmalar sürüyor. 2020 yılı içerisinde Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılıp yapılandırılmayacağı mükellefler tarafından araştırma konusu olmaya devam ederken sevindiren haber Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'tan sevindiren açıklama geldi. İşte o açıklama...

Vergi ve SGK prim borçlarına yapılandırma geliyor! Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş açıkladı - Sayfa 1

Vergi ve SGK prim borcu olan binlerce vatandaş uzun bir süredir 2020 yılı içerisinde yapılandırma olup olmayacağı konusunda araştırmalarını sürdürüyordu. KYK, MTV KDV, ve SGK prim borcu gibi birçok alanda borcu olan vatandaşlar bu yıl içerisinde yeni bir yapılandırmanın olup olmayacağı konusunda araştırmalarını sürdürüyordu. Beklenen açıklama az önce Ak PartiGrup Başkanvekili Mehmet Muş'tan geldi.

Vergi ve SGK prim borçlarına yapılandırma geliyor! Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş açıkladı - Sayfa 2

Mehmet Muş açıklamalarında yeni istihdam paketinin meclise sunulduğunu ve 43 maddeden oluştuğunu açıklarken Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasına ilişkin bir çalışmamız var açıklamasında bulundu.

Vergi ve SGK prim borçlarına yapılandırma geliyor! Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş açıkladı - Sayfa 3

MEHMET MUŞ'UN AÇIKLAMALAR ŞU ŞEKİLDE;

"Yurt dışında bulunan para, altın, döviz gibi ekonomik piyasa araçlarının Türkiye'ye getirilmesinin önünü açıyoruz. Bununla ilgili vergi talep edilmeyecek.

Vergi ve SGK prim borçlarına yapılandırma geliyor! Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş açıkladı - Sayfa 4

KOŞULLAR NASIL OLACAK?

Yapılandırmaların nasıl yapılacağına dair Muş "Geçmişte yaptıklarımız var. Onlara benzer olacak. Teknik kısımlar devam ettiği için, onları komisyon aşamasına bu tekliflerimizi vereceğimiz zaman sizinle paylaşacağız. Vergi ve SGK yapılandırması üzerine çalışıyoruz" yorumunu yaptı.