Anasayfa /  Foto Galeri

Vergi borcu yapılandırması ilk taksiti ne zaman? Son tarih belli oldu

Vergi borcu yapılandırması ile ilgili önemli sürece girildi. 10 milyona yakın vatandaş başvuru yaparak borcunu yapılandırmıştı. Borçların faiz ve cezaları silindi. Şimdi ise ödemeler için belirlenen son tarih merak ediliyor. Peki vergi borcu ödemeleri ne zaman? İşte detaylar....

Vergi borcu yapılandırması ilk taksiti ne zaman? Son tarih belli oldu - Sayfa 1

Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan yararlanabilmesi için ilk taksit tutarlarını 1 Mart'a kadar ödemesi gerekiyor. İşte, konuya dair ayrıntılar...

Vergi borcu yapılandırması ilk taksiti ne zaman? Son tarih belli oldu - Sayfa 2

İLK TAKSİT NE ZAMAN?

İlk taksitler ve peşin ödeme için son tarih vergi, trafik cezası, öğrenim kredisi gibi borçlarını yapılandıranlar için 1 Mart. SGK'ya olan borçlarda ise 31 Mart. Peşin ödenmesi halinde, Yİ-ÜFE üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 90 indirim, idari para cezalarının aslından da yüzde 25 indirim yapılacak.

Vergi borcu yapılandırması ilk taksiti ne zaman? Son tarih belli oldu - Sayfa 3

TAKSİTTE FARK VAR MI?

Katsayılar 6 taksitte 12 ayda yapılacak ödemelerde 1,045, 9 taksitte 18 ayda yapılacak ödemelerde 1,083, 12 taksitte 24 ayda yapılacak ödemelerde 1,105, 18 taksitte 36 ayda yapılacak ödemelerde 1,150 olacak.

Vergi borcu yapılandırması ilk taksiti ne zaman? Son tarih belli oldu - Sayfa 4

TAKSİTTEN VAZGEÇİLİR Mİ?

Taksitle ödeme seçeneği tercih edilerek yapılandırılan borca ilişkin ilk taksitin süresinde ve tam ödenmiş olması şartıyla, kalan taksitlerin tamamının ikinci taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde, peşin ödeme avantajlarından yararlanılabilecek.