Anasayfa /  Politika /  Chp

Veli Ağbaba: Diyanet İşleri Başkanı derhal istifa etmelidir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Diyanet İşleri Başkanının Kadir Mısıroğlu'nun ziyaret etmesi üzerine istifa çağrısında bulundu.

Abone ol
Abone ol 10 Kasım 2018 21:37

CHP Genel Başkanı Veli Ağbaba, gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. Dİyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın bugün kamuoyuna yansıyan Kadir Mısıroğlu ziyaretini sert sözlerle eleştiren Ağbaba, "Diyanet İşleri Başkanı derhal istifa etmelidir. Kendisi istifa etmiyorsa, gecikmeden görevden alınmalıdır." dedi.

Ağbaba tarafından yapılan yazılı açıklamada Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80'inci yıldönümünde Atatürk'e defalarca hakaret eden Mısıroğlu'na ziyaret gerçekleştirdiğini belirtirken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı hedef aldı.

Diyanet İşleri Başkanının Mısıroğlu ziyaretini "iktidara bir mesaj" olarak değerlendiren Ağbaba, "Ulusumuzun kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü arifesinde gerçekleşen bu ziyaret, AKP'nin Türkiye'yi getirdiği yerin özetidir." dedi

Cumhurbaşkanı 'Hocam' diyerek elini öperse, Diyanet İşleri Başkanı da Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde Atatürk düşmanını ziyaret eder. Bu ziyaret, AKP zihniyetinin dışa vurumudur. Böyle bir kişiyi Diyanet İşleri Başkanı yapanlar bu suça ortaktır.

Diyanet İşleri Başkanı derhal istifa etmelidir. Kendisi istifa etmiyorsa, gecikmeden görevden alınmalıdır. Diyanet İşleri Başkanı, Atatürk'e ihanet başkanı olmuştur. Bir dakika bile o görevde kalmamalıdır.

Mustafa Kemal Atatürk'e ilişkin yaptığı açıklamalarda büyük tepki toplayan Kadir Mısıroğlu, 2013 yılında yaptığı bir konferansta gündeme oturan bir ifade kullanmıştı. Mısıroğlu, "Vasiyetimdir; M. Kemâl'e zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin." demişti.


Yorumlar