Anasayfa /  Foto Galeri

Uzmanlardan 2022 yılı için altın ve döviz uyarısı

2021 yılı piyasalar açısından hareketli geçti. Yılın son günlerinde de kurlarda yaşanan iki yönlü sert hareket hafızalara kazındı. 2022 yılının da hareketli geçmesi bekleniyor. Peki yeni yılda piyasalarda neler olacak, nereye yatırım yapılmalı?

Uzmanlardan 2022 yılı için altın ve döviz uyarısı - Sayfa 1

2021 yılında COVID-19 pandemisinin hayatımıza girmesi, tüm alanlarda olağanüstü gelişmelere neden oldu. Özellikle virüsün ortaya çıktığı 2020 yılındaki karamsar hava, aşının bulunmasıyla 2021’de bir miktar dağıldı. 

Uzmanlardan 2022 yılı için altın ve döviz uyarısı - Sayfa 2

Ancak virüsün yeni varyantlarının ortaya çıkması bu travmanın pek de kolay atlatılamayacağını gösteriyor. Yine de aşının yaygınlaşması ve uygulama yaşının düşüyor olması pandemiye ilişkin olumlu beklentileri destekliyor.

Uzmanlardan 2022 yılı için altın ve döviz uyarısı - Sayfa 3

Dünya'dan Ufuk Korcan'ın haberine göre, pandemi sürecinde verilen ekonomik destekler de normalleşme adımları ve yeni yılda piyasaların seyri açısından kritik öneme sahip. Özellikle tahvil geri alımlarının ayda 15 milyar dolarlık hızla azaltacağını açıklayan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 2022’de yapacağını açıkladığı 3 faiz artırımına ne zaman başlayacağı yakından izlenecek.

Uzmanlardan 2022 yılı için altın ve döviz uyarısı - Sayfa 4

 Bu konuda genel beklenti Fed’in faiz artırımlarına yılın ikinci yarısında başlayacağı yönünde. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) ise faiz artırımlarında daha yavaş hareket edeceği ve 2023’ten önce bir aksiyon almayacağı düşünülüyor.