Anasayfa /  Foto Galeri

Uzmanlar 2030 yılına kadar yok olacak ve popülerleşecek meslekleri açıkladı

Teknolojinin giderek daha hızlı ilerlemesiyle birlikte, çok sayıda iş ya otomatik hale geldi ya da modası geçti. 2030 yılına kadar bu sayının daha da artması bekleniyor. İngiltere'de yer alan Oxford Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, gelecek 10 yıl içinde pekçok meslek otomatik olarak yapılabilecek.  İşte 2030 yılında silinecek meslekler ve popülerleşecek meslek dalları..

Uzmanlar 2030 yılına kadar yok olacak ve popülerleşecek meslekleri açıkladı - Sayfa 1

Meslek seçimi hayattaki en önemli kararlardan biridir. Meslek seçerken sadece para kazanma yönteminizi belirlemekle kalmaz, aynı zamanda uzun yıllar günün en verimli saatlerinde nelere ilgi duyacağınızı da seçersiniz.Bu noktaları göz önünde bulundurarak ilgi alanlarınıza uygun, sizi yansıtan ve içinde bulunduğumuz dönemde önemli bir ihtiyacı karşılayan yani çağın koşullarına uygun bir meslek seçmeniz çok mantıklı bir seçim olacaktır.


İngiltere'de yer alan Oxford Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, gelecek 10 yıl içinde pekçok meslek otomatik olarak yapılabilecek.  

Uzmanlar 2030 yılına kadar yok olacak ve popülerleşecek meslekleri açıkladı - Sayfa 2

İŞTE GELECEĞİN MESLEKLERİ 
YAPAY ZEKA MÜHENDİSLİĞİ
Yapay zekayı hayatımızın her alanında sıklıkla kullanıyoruz. Yaşamımızın önemli bir parçası haline gelen yapay zeka teknolojisi her geçen gün gelişiyor  ve fonksiyonel çözümler sunuyor. Özellikle altyapılarını son teknoloji ile donatan büyük şirketler, yapay zeka alanındaki gelişmeleri büyük bir heyecanla takip ediyor ve bu alanda çok iyi yatırımlar yapıyor. Bu da önümüzdeki yıllarda yapay zeka üzerine çalışacak kişilere büyük bir ihtiyaç olacağını gösteriyor.

Bankacılıktan sağlık sektörüne, tekstilden inşaat sektörüne kadar her alanda devreye giren yapay zeka üzerinde çalışmak istiyorsanız matematik, yazılım, büyük veri teknolojisi ve algoritmalarına iyi derecede hakim olmanız gerekiyor.

Uzmanlar 2030 yılına kadar yok olacak ve popülerleşecek meslekleri açıkladı - Sayfa 3

ROBOTİK MÜHENDİSLİĞİ
Bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz robot teknolojisi artık pekçok boyutuyla gerçek oldu. Çok daha fazla gelişme potansiyeline sahip olan robot teknolojisi birçok sektörde aktif olarak kullanılıyor. Örneğin, üretim hatlarının başında robotları görmek artık şaşırtıcı değil. Ameliyat sırasında devreye giren cerrahi yardım robotları sağlık sektöründe fark yaratıyor.

Robotik Mühendisi uygun yazılımı hazırlayarak robotlar için görevleri tanımlar ve bu görevlerin nasıl yapılacağı konusunda gerekli komutları ve koordinasyonu düzenler. Robotik mühendisi olmak için matematik ve fen alanlarında yetkin olmanızın yanı sıra yazılım, bilgisayar ve algoritmalarda kendinizi geliştirmeniz gerekir.

Uzmanlar 2030 yılına kadar yok olacak ve popülerleşecek meslekleri açıkladı - Sayfa 4

SİBER GÜVENLİK UZMANLIĞI
Teknoloji denilince akla ilk gelen sorulardan biri “Dijital platformlarda ne kadar güvendeyim?” oluyor. Korsan saldırıları, site hack'leri birçok kişi veya kurumun başına gelebilir ve kurumsal bilgiler dışarı sızabilir. Bu durum siber ağların en son ve en güncel teknolojik ekipman ve güvenlik ağları ile korunmasını gerekli kılıyor..

Günümüzde bireylerin, şirketlerin veya devlet kurumlarının birçok önemli ve özel bilgileri sanal ortamda saklanıyor. Bu bilgilerin saklandığı alanlara olası bir saldırı durumunda ise ciddi sorunlar yaşanabiliyor. Bu noktada devreye giren siber güvenlik, internet saldırılarına karşı koruyucu bir kalkan görevi görüyor. Teknolojinin her geçen gün ilerlediği ve bilgisayar korsanlarının güvenlik sistemlerini atlatmak için yeni yöntemler geliştirdiği göz önüne alındığında, siber güvenlik uzmanlığının gelecekte değer verilen meslekler arasında yer alacağını söyleyebiliriz.

Siber güvenlik uzmanı olmak için ise,  bilgisayar teknolojileri, yazılım, matematik gibi alanlarda ilerlemek ve analitik düşünebilmek gerekiyor.