Anasayfa /  Yaşam /  Yemek kültürü

Uzman Diyetisyen Açıkladı: Yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı hindi etinin faydaları!

Yeni yıl yaklaşırken hepimizin hedeflerini, planlarını belirlendiği umut dolu bir heyecan sarar. Bundandır ki yılbaşı yemeklerinin heyecan verici ve birleştirici bir yanı vardır. En özenli şekilde hazırlanan yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi aslında ne kadar sağlıklı! İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ den Uzm. Dyt. İrem Aksoy sizler için anlattı.

Abone ol
Abone ol 30 Aralık 2023 17:07

Yılbaşı sofraları diğer günlere göre daha özenli ve yılbaşı ruhuna uygun olarak hazırlanır. Birbirinden lezzetli yemeklerin, tatlıların ve geleneksel hale gelen hindinin bulunduğu keyifli bir menü yılbaşı sofralarının vazgeçilmezidir.  Yeni yıl davetlerinin sembolü haline gelen hindi, yılbaşı sofralarını süsleyen önemli bir detaydır.

İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’den Uzm. Dyt. İrem Aksoy ılbaşı menüsünün olmazsa olmazı hindinin faydalarını sizler için anlattı.

Neden hindi?

Önceden şükran günü sofralarında yer alan hindi zamanla yılbaşı sofralarında tercih edilmeye başlanıyor. Hem görsellik hem de lezzet açısından yılbaşı sofralarının sembolü haline gelen hindi, farklı toplumlar için çeşitli anlamlar ifade ediyor. Besin değeri ve sağlık açısından değerlendirildiğinde; hindi eti, diğer hayvan etlerine göre sağlık açısından daha iyi olarak nitelendirilir.

Kalp sağlığına faydalı!

Hindi etinin doymuş yağ oranının az olması kilo kontrolünü ve kalp hastalıklarından korunmayı sağlar. Düşük yağ içerikli bir hayvansal ürün olması düşük yağlı beslenme isteyenler için iyi bir tercih olabilir.

İyi bir protein kaynağı!

Yüksek, kaliteli protein ve elzem aminoasitleri içeriyor olması hindinin hem sağlık hem de kilo kontrolü için önemli bir yere sahip olduğunu doğrulayabilir. Aynı zamanda az yağlı bir hayvansal protein kaynağı olması uzun vadede doygunluk sağlayarak iştah kontrolü üzerinde de etkilidir.

İyi hissetmek için önemli bir besin!

Hindi, serotonin salınımının artmasını destekleyen triptofan aminoasidinden zengindir. Bu nedenle stres seviyelerini düşürmeye, odaklanmayı ve uyku kalitesini artırmaya olan faydaları sayesinde ruh sağlığını destekler. B grubu vitaminleri, selenyum, çinko, demir ve fosfor içeriği sayesinde bağışıklığa, iyi hissetmeye destek olabilecek ve yaşlanmayı geciktirebilecek içeriğe sahiptir.

Yılbaşı sofralarında gelenekselliğini koruyan hindi etinin faydalarını göz ardı etmeden beslenme rutininize daha sık dâhil etmelisiniz.

Yılbaşı sofralarında hindi gibi sağlıklı ve besleyici içeriklere yer vererek kendinize yeni yılın ilk iyiliğini yapabilirsiniz. Yeni yılın ilk gününü daha keyifli karşılamak için yılbaşı gecesinde kaçamaksız ve abartısız bir beslenme süreci sürdürebilirsiniz.

Yorumlar