Anasayfa /  Foto Galeri

Ünlülerin sesini taklit ederek ünlüleri dolandıran çete yakalandı

İzmir'de otel resepsiyonlarını arayarak kendilerini otel sahibi olarak tanıtan dolandırıcılar, otel çalışanlarından toplam 15 milyon TL'yi aşkın bir miktarı dolandırdı. Polis tarafından yapılan geniş çaplı soruşturma sonucunda 11 şüpheli gözaltına alındı. Çete üyelerinin, ünlü isimlerin sesini taklit ederek, örneğin Doğukan Manço ve Erhan Güleryüz gibi ünlülerden para talep ettikleri de tespit edildi.

Ünlülerin sesini taklit ederek ünlüleri dolandıran çete yakalandı - Sayfa 1

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, birçok otelin resepsiyonunu arayarak kendilerini otel sahibi olarak tanıtan ve otelin tadilatı için acil para gerektiğini söyleyen dolandırıcıların, toplam 47 otel çalışanını 15 milyon TL dolandırdığını belirledi. Vatandaşların şikayeti üzerine polis, geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Teknik ve fiziki takip sonucunda, 11 şüpheli gözaltına alındı.

Ünlülerin sesini taklit ederek ünlüleri dolandıran çete yakalandı - Sayfa 2

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda nakit para, telefon, sim kart, 1 ruhsatsız tabanca ve 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Mahkemeye çıkarılan 11 şüpheliden 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 5 şüpheli tutuklandı.

Ayrıca, çetenin ünlülerin sesini taklit ederek Demet Akalın, Beyazıt Öztürk gibi isimlerden de para istediği ve Kurtalan Ekspres üyesi Ahmet Güvenç'i Doğukan Manço olarak kandırdığı ortaya çıktı. Güvenç, dolandırıcıya bin lira gönderdi