Anasayfa /  Foto Galeri

Ünlü ekonomist'ten 3 şubat uyarısı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 3 Şubat'ta açıklanacak enflasyon verisi öncesi dolar ve altın fiyatlarına ilişkin öngörülerini açıkladı. Memiş, ''Enflasyon yüksek çıkınca dolar yükselecek mi?'' sorusuna yanıt verdi.

Ünlü ekonomist'ten 3 şubat uyarısı! - Sayfa 1

Dolar 18 lira seviyesindeyken düşeceğini saatlerden öncesinden bilen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 3 Şubat'ta açıklanacak enflasyon verisi öncesi küçük yatırımcıya uyarıda bulundu. 

Ünlü ekonomist'ten 3 şubat uyarısı! - Sayfa 2

Twitter hesabından paylaşım yapan Memiş, "3 Şubat ile ilgili gaz vermeye çalışanlara bu ay da gülebilirsiniz. 3 Şubat’ta enflasyon rakamı yine yüksek gelebilir. Ancak kur atağı olmayacak. Duygularınız ile oynatmayın. Tavrınız net olmalı…" dedi.

Ünlü ekonomist'ten 3 şubat uyarısı! - Sayfa 3

Dolarda 13.30 lira seviyesi kırılırsa...

Ocak ayında dolar ve altın piyasalarının sakin bir dönem geçirdiğini belirten İslam Memiş, dolar için 13.30 lira seviyesinin güçlü destek seviyesi olduğunun altını çizdi. Doların 13.30 liranın altında kapanışlar gerçekleştirmesi durumunda olacaklar için de Memiş şunları söyledi:

Ünlü ekonomist'ten 3 şubat uyarısı! - Sayfa 4

Şubat'ta dolar 12,20 lirayı görebilir

"Şubat ayında doların 13 liranın altına sarkması muhtemel bir sonuç olacaktır. Şubat ayında enflasyonun yüksek gelebilir ancak bu dövizde bir yükseliş getirmeyecek. Doların 13 liranın altına sarkması durumunda önce 12.60 sonra 12.20 lira seviyelerinden tekrar bahsedebiliriz."