Anasayfa /  Ekonomi

Üniversite öğrencilerine vergi muafiyeti geldi mi, cep telefonu vergi indirimi nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yükseköğrenimdeki gençler için vergi muafiyeti sağlanacağını açıkladı. Öğrencilere vergi indirimi şartları nelerdir, öğrencilere telefon vergi indirimi nasıl yapılır? Vergi muafiyeti fiyatlara nasıl yansıyacak?

Abone ol
Abone ol 12 Nisan 2023 19:57

Öğrencilere vergi indirimi şartları nelerdir, öğrencilere telefon vergi indirimi nasıl yapılır, vergi muafiyeti ne zaman?  AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üniversiteli öğrencilere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanacak" dedi. Üniversiteli öğrencilere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanacağının duyurulmasının ardından “Öğrencilere vergisiz telefon ne zaman verilecek, üniversite öğrencilerine vergi indirimi şartları nelerdir, vergisiz cep telefonu nasıl alınır?” sorularına yanıt aranıyor. İşte öğrencilere vergisiz telefon şartları ve diğer merak edilenler..

 Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında “Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Bu kapsamda yükseköğretimde öğrenimine devam eden ve başlayacak olan öğrenciler bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satın alabilecekler.

 2023 cep telefonu vergisi ne kadar?

Telefonların vergisiz fiyatı üzerinden sırasıyla %1 oranında Kültür ve Turizm Bakanlığı Payı, %12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV ve %18 oranında KDV alınıyor. Telefonun fiyatına göre ÖTV oranı %25, %40 ve %50 olarak değişiyor.

 

 

Yorumlar