Anasayfa /  Dünya

Ukraynalı kanser hastası çocuklar Avrupa'da tedavi altına alındı

Rusya-Ukrayna savaşında tedavi altında olan Ukraynalı kanser hastası çocuklar için uluslararası kamuoyu harekete geçiyor. Atina, Lefkoşa ve AB üyesi diğer başkentlerden edinilen bilgilere göre, AB, ABD ile eşgüdüm içerisinde kanser hastası çocukların acil ihtiyaçlarına ve tedavi süreçlerine odaklanma kararı aldı.

Abone ol
Abone ol 11 Mart 2022 00:30

DUVAR'da yer alan habere göre, Ukrayna'daki savaş devam ederken, uluslararası kamuoyu Ukraynalı kanser hastası çocuklar için harekete geçiyor. Bir dizi AB üyesi, çocukları ve ailelerini kabul etmeye başladı.

ÜLKELER KAPILARINI AÇIYOR
Avrupa Pediatrik Onkoloji Derneği, ABD'deki St. Judes Araştırma Hastanesi'yle birlikte Polonya sınırlarında bir bilim insanı ekibi konuşlandırdı. Bu ekip, sınıra ulaşan kanser hastası çocukların durumunu değerlendiriyor. Durum değerlendirmesi neticesinde de çocuklar ebeveynleri ile kendilerine kapılarını açan ülkelere naklediliyor. Söz konusu yardım kampanyasının genişletilmesi için ilerleyen saatlerde Avrupa çapında bir telekonferans gerçekleştirilecek. Toplantıya AB üyesi devletlerin yanı sıra birçok kurumun temsilcisinin katılması bekleniyor.

70 KANSER HASTASI ÇOCUK TEDAVİ ALTINA ALINDI
Son bilgilere göre şu ana dek Almanya, İtalya ve Avusturya 70 kanser hastası çocuğa sınırlarını açtı. Çocukların tedavisi söz konusu ülkelerde devam edecek. Üç ülke aynı zamanda, çocukların ailelerine de de geçici olarak ev sahipliği yapacak ve tüm tedavi masraflarını üstlenecek. Ukraynalı kanser hastası çocuklara kapılarını açan ülke sayısı artış da kaydediyor. Kanserle tedavide Avrupa'nın büyük ülkelerine kıyasla daha sınırlı olanaklara sahip olan küçük ada ülkesi Kıbrıs Cumhuriyeti de, Ukraynalı çocukları ağırlamak için harekete geçti.Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades kanser hastası çocukların tedavilerinin üstlenilmesi için ilgili mercilere talimat verdi. Bu talimat çerçevesinde Kıbrıs üç Ukraynalı çocuğun tedavisini üstlendi.

KIBRIS DA KABUL ETMEYE HAZIR
Konu hakkında Kıbrıs Haber Ajansı'na konuşan Elpida (Umut) Vakfı Başkanı ve Kıbrıs Çocuk Onkolojisi Ulusal Temsilcisi Dr. Loizos Loizou, Kıbrıs'ın Ukrayna'dan kanser hastası çocukları kabul etmeye hazır olduğunu söyledi. Uzman, "Benimle de irtibata geçtiler. Kıbrıs'ta 14 yatağımız olduğu için, Kıbrıs'ın olanaklarının yaklaşık yüzde 22'ne tekabül edecek şekilde, başlangıçta üç çocuk için onay verildi" dedi.

Etiketler ukrayna Rusya
Yorumlar