Anasayfa /  Foto Galeri

Ukrayna'dan açıklama: Rusya Ukrayna savaşı ne zaman son bulacak?

24 Şubat 2022 tarihinde Rusya’nın Ukrayna’ya askeri harekat başlatmasının ardından savaşa dönüşen krizin yankıları sürüyor. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasına tepki gösteren birçok kurum ve kuruluş Rusya’dan çekilme kararı alırken, NATO ve AB gibi büyük kuruluşlar ekonomik yaptırımlarda bulundu. Sahada yeni gelişmeler yaşanırken, Kiev yönetiminden dikkat çeken bir açıklama geldi. İşte detaylar…

Ukrayna'dan açıklama: Rusya Ukrayna savaşı ne zaman son bulacak? - Sayfa 1

krayna'daki yaşanan savaşın 28. gününde Kiev'in kuzeyinde çatışmalar sürerken, apartmanlara füze parçaları isabet etti. Bir bölgede evler yıkılırken, Rus ordusu Desna kasabasıyla Kiev'i bağlayan köprüyü bombaladı. Gelişmeler sonrası Ukrayna hükümetinden savaşın bitiş tarihi hakkında önemli bir açıklama geldi.

Ukrayna'dan açıklama: Rusya Ukrayna savaşı ne zaman son bulacak? - Sayfa 2

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI BİTİYOR MU?

Kuşatma altında olan Mariupol'ün yarısının Rus kontrolüne geçtiği iddia ediliyor. Ukrayna ordusu dairesel savunma hattında direnişi devam ettiriyor. Bombardıman ve sokak çatışmaları yoğunlaşırken, Ukrayna ordusu Çernigov, Harkov ve Mikolayiv yakınlarındaki saldırıları geri püskürtmeye çalışıyor.

Ukrayna'dan açıklama: Rusya Ukrayna savaşı ne zaman son bulacak? - Sayfa 3

Rus ordusu söz konusu noktalarda ilerleme gösteremedi. Rusya güney cephesinde donanma üstünlüğünü iyice hissettirmeye başlıyor. Son olarak İlhak altındaki Kırım'da yer alan Sivastopol kenti açıklarından Ukrayna'ya seyir füzeleri atılmıştı. Gemiden fırlatılmış olan füzelerin hangi noktaları hedef aldığı ise bilinmiyor.

Ukrayna'dan açıklama: Rusya Ukrayna savaşı ne zaman son bulacak? - Sayfa 4

Doğu cephesinde yaşanmakta olan çatışmaların en kritik aşamasına girildi. Son olarak Maryinka bölgesi de işgal edildi. Bu esnada 'NATO'dan vazgeçmeye hazırız' diyen Zelenski şartlarını açıkladı.