Anasayfa /  Spor /  Futbol

UEFA, Rus kulüplerini 2022-2023 sezonunda Avrupa'dan men etti

UEFA, Rus kulüplerine yaptırım uygulamaya devam ediyor. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Rus kulüplerini Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi'nden men etti.

Abone ol
Abone ol 02 Mayıs 2022 20:07

UEFA, Rus takımlarının gelecek sezon hiçbir UEFA organizasyonunda yer alamayacağını duyurdu.

Rus takımları gelecek yıl UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele edemeyecek.

SEZON İÇERİSİNDE NELER YAŞANMIŞTI?

UEFA, Rusya'nın en büyük şirketi ve dünyanın en fazla doğalgaz çıkaran kuruluşu GAZPROM ile olan sponsorluk anlaşmasını da sonlandırmıştı. Avrupa futbolunun patronundan yapılan açıklamada, "Bugün tüm yarışmalarda Gazprom ile olan ortaklığımızı sona erdirme kararı aldık. Karar derhal yürürlüğe girmiştir. UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA milli takım müsabakaları ve UEFA EURO 2024 dahil olmak üzere mevcut tüm anlaşmaları kapsamaktadır" denildi.

BASKETBOLDA DA RUS TAKIMLARI MEN EDİLMİŞTİ

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş nedeniyle 4 Rus basketbol takımının Avrupa katılımları askıya alındı. CSKA Moskova, UNICS Kazan ve Zenit'in EuroLeague'e, Lokomotiv Kuban'ın ise EuroCup'a katılımı askıya alındı.

LEİPZİG DİREKT OLARAK TUR ATLAMIŞTI

UEFA Avrupa Ligi'nde Spartak Moskova, son 16 turunda RB Leipzig ile eşleşmişti ancak verilen kararla birlikte Leipzig direkt olarak bir üst tura çıkmıştı.

Etiketler uefo avrupa rusya futbol
Yorumlar