Anasayfa /  Güncel

Uçmayan kalmasın dedi; Amman seferlerini başlattı

Uçmayan kalmasın dedi; Amman seferlerini başlattı

Abone ol
Abone ol 29 Şubat 2016 17:31

Pegasus Hava Yolları, 20 Mart’tan itibaren Ankara ile Ürdün’ün başkenti Amman arasında haftanın üç günü karşılıklı seferler düzenleyecek.

Pegasus Hava Yolları, Ürdün’ün başkenti Amman’ı uçuş ağına ekledi. Ankara’dan Amman’a haftada üç gün düzenlenecek seferlerin ilki 20 Mart tarihinde gerçekleşecek. Pegasus’tan yapılan açıklamada, Ankara ile Amman arasında düzenlenecek seferler için bilet fiyatlarının 79,99 USD’den başladığı belirtildi. Pegasus’un dünyanın yaşanılan en eski şehirlerinden Amman’a uçuşları Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Salı, Perşembe ve Pazar günleri 11:15’te; Amman Havalimanı’ndan Ankara Esenboğa Havalimanı’na ise 14:05’te karşılıklı olarak düzenleniyor.

Pegasus, Amman’a 5 noktadan bağlantılı uçuruyor

Pegasus, Amman’a Ankara üzerinden iç hatlarda İzmir ve İstanbul Sabiha Gökçen; dış hatlarda Köln, Kuzey Kıbrıs ve Viyana olmak üzere 5 noktadan bağlantılı uçuruyor. Amman seferlerinin başlamasıyla birlikte Pegasus’un uçtuğu ülke sayısı 41’e toplam uçuş noktası ise 103’e yükseldi.

Amman hakkında

Helenistik dönemde “Filedelfiya” adıyla anılan Amman, dar sokaklarında gezerken, dik merdivenlerin ve yüksek tepelerin arasına kaybolunan bir şehir. Gece hayatı oldukça renkli olan Amman’da, Ürdün kültürünü simgeleyen ürünler Amman Çarşısı’nda bulanabiliyor. Orta Doğu’nun en önemli ülkelerinden biri olan Ürdün’ün başkenti olan Amman aynı zamanda önemli bir ekonomik merkez niteliğinde.  

Pegasus Hava Yolları Hakkında

1990 yılında charter uçuşlarla havacılık sektörüne giriş yapan Pegasus, 2005 yılında ESAS Holding tarafından satın alınarak düşük maliyetli iş modelini benimsedi. Pegasus, uygun ücretle ulaşım imkânı sunan, Türkiye’nin lider düşük maliyetli havayolu olma özelliğine sahip. Pegasus, misafirlerini 33’ü yurt içinde, 70’i yurt dışında olmak üzere toplam 41 ülkede 103 noktaya ulaştırmakta ve İstanbul Sabiha Gökçen üzerinden Türkiye ile Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Rusya ve Orta Asya arasında bağlantılı uçuşlar gerçekleştiriyor. Pegasus, 2012 yılında Airbus firmasıyla imzaladığı ve teslim tarihindeki tutarı yaklaşık 12 milyar USD olan, 25 adedi opsiyonlu 100 uçaklık filo siparişi ile sipariş verdiği tarih itibariyle Türk Sivil Havacılık tarihinde bir seferde verilmiş en büyük siparişe imza attı.

Yorumlar