Anasayfa /  Foto Galeri

Asgari ücret görüşmeleri başladı! Türkiye'nin beklediği asgari ücret belli oluyor!

Asgari ücret 2022 zammı için son dakika haberleri: Milyonlarca çalışan vatandaş Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak kararı belirliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret toplantısı sonrası TBMM’de yaptığı konuşmasında pazartesi gününü işaret etse de taraflardan bir açıklama yapılmamıştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkacak kararlar merak edilirken gözler bugün yapılacak son toplantıya çevrildi. İşte detaylar

Asgari ücret görüşmeleri başladı! Türkiye'nin beklediği asgari ücret belli oluyor! - Sayfa 1

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında saat 11.00’de toplanacak.

Asgari ücret görüşmeleri başladı! Türkiye'nin beklediği asgari ücret belli oluyor! - Sayfa 2

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: "Toplumun beklentisini karşılayacak ciddi bir asgari ücret artışı gerçekleştireceğiz"

Asgari ücret görüşmeleri başladı! Türkiye'nin beklediği asgari ücret belli oluyor! - Sayfa 3

Bakan Bilgin, asgari ücrete ilişkin açıklamasında, “Asgari ücretle çalışan bazen 10 milyon-15 milyon gibi birçok rakam dolaşıyor. Bu rakamlar doğru değil, doğrusunu ben biliyorum. Çünkü vergi alıyoruz, prim alıyoruz. Yaklaşık 6 milyon civarında asgari ücretli var. Ailelerle birlikte oluşturduğu bütünlüğü ele almamız lazım. Asgari ücret adı üzerinde asgari bir ücrettir. İşçilerimizin büyük çoğunluğu, yüzde 37'si 3 bin 700 ile 4 bin arası beklentisi olduğunu söyledi. Küçük işletmelerde çalışan işçilerin daha alt düzeyde talep ettiğini gördüm. Biz buradan sizlerin beklentisi nedir bilmiyorum ama toplumun beklentisini karşılayacak ciddi bir asgari ücret artışı gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Asgari ücret görüşmeleri başladı! Türkiye'nin beklediği asgari ücret belli oluyor! - Sayfa 4

Asgari ücretin açıklandığında bir bayram havası estireceğini belirten Bakan Bilgin, "Daha yüksek düzeyde açıklanması önemlidir, ekonomik olarak daralmadan geçiyoruz. Asgari ücret çalışanlarımızı korusun, aynı zamanda Türkiye'nin ve bütün dünyanın yaşadığı ekonomik dalgalanmaların Türkiye'ye de rahat nefes aldırsın. Rahat nefes alacak seviyede belirleyeceğimizi ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.