Anasayfa /  Foto Galeri

Türkiye'de maskelerden kurtulacağımız tarih belli oldu!

Koronavirüs salgınıyla birlikte maske hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu. Herkes maske takmaktan ne zaman kurtulacağımızı merak ediyor. Nüfusunun yüzde 36’sı aşılanan ABD’de 2 doz aşı olanların artık maske takmasına gerek olmadığına karar verildi. Peki Türkiye’de de 2 doz aşı vurulanlar maskelerini çıkarabilir mi? İşte cevabı..

Türkiye'de maskelerden kurtulacağımız tarih belli oldu! - Sayfa 1

Nüfusunun yüzde 36’sı aşılanan ABD’de 2 doz aşı olanların artık maske takmasına gerek olmadığına karar verildi. Peki Türkiye’de de 2 doz aşı vurulanlar maskelerini çıkarabilir mi? İşte uzmanların yanıtları:

Türkiye'de maskelerden kurtulacağımız tarih belli oldu! - Sayfa 2

En az yüzde 60 aşılanmalı
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sema Turan: Ben bu kararı doğru bulmuyorum çünkü aşının amacı hastalığın şiddetini azaltmak. Aşı olanların virüsü almayacakları anlamına gelmiyor bu durum.

Türkiye'de maskelerden kurtulacağımız tarih belli oldu! - Sayfa 3

2 doz aşısını yaptıran da taşıyıcı olabilir ve başkalarına bulaştırabilir. O nedenle biz aşılı bireylerde maskenin önemli bir kural olduğunu söyledik.

Türkiye'de maskelerden kurtulacağımız tarih belli oldu! - Sayfa 4

ABD BioNTech aşısı da uyguladı. Bu aşı için henüz elimizde sonuçlar yok. Yani BioNTech ile aşılananlarda virüsün barınabilme oranının kaç olduğunu kimse bilmiyor. O yüzden aşılı bireylerin, aşılanmayanlar için hâlâ maske ile devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.